RX460 fanı yerinden çıktı

Urazkul

Picopat
Daha fazla  
Model şu: MSI RX460 4GB
Kasa normal bir şekilde çalışırken pervane yerinden fırladı kasanın içine düştü. Allah'tan anakart devrelerine zarar vermedi. Biraz inceledim mıknatıslı yerine geri takıyorum ama eskisi gibi sağlam durmuyor ve zorla parmağımla destek verince dönüyor o da kısa süre sonra yine duruyor. Fan öldü diye yorumluyorum yenisini mi almak lazım tamir ettirmek mi lazım ne yapacağım?

rx460pervanesi.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu nedir tam olarak? Nasıl bulacağım?
Dostum mesela bazı kartlar oluyor. Hayvan gibi kullanılmış veya yanmış. Parça niyetine satışa koyuyorlar. Pervane alacağın için çok da önemli değil alacağın kartın sağlığı vb. Mesela bu senin kartının ikinci elinin en ucuzunu bul ve o kartı satın alıp pervanesini sök ve yerleştir. Pervane sağlığı tamamen şansına ama bir sorun çıkacağını da sanmıyorum. Orijinal pervanesi bulunur mu onu da bilmiyorum. Servisini de arayabilirsin. Bende de ASUS RX460 vardı. Bir pervanesi kırıldı. Gittim yanmış aynı kartı aldım. Üst plastik kapağını çıkarıp kendi kartıma taktım. Hala çalışıyor lakin elinde de kalabilir. Test edip almak lazım bir de maliyet analizi yap. Yan sanayii bulursan o da olur.

Dostum mesela bazı kartlar oluyor. Hayvan gibi kullanılmış veya yanmış. Parça niyetine satışa koyuyorlar. Pervane alacağın için çok da önemli değil alacağın kartın sağlığı vb. Mesela bu senin kartının ikinci elinin en ucuzunu bul ve o kartı satın alıp pervanesini sök ve yerleştir. Pervane sağlığı tamamen şansına ama bir sorun çıkacağını da sanmıyorum. Orijinal pervanesi bulunur mu onu da bilmiyorum. Servisini de arayabilirsin. Bende de ASUS RX460 vardı. Bir pervanesi kırıldı. Gittim yanmış aynı kartı aldım. Üst plastik kapağını çıkarıp kendi kartıma taktım. Hala çalışıyor lakin elinde de kalabilir. Test edip almak lazım bir de maliyet analizi yap. Yan sanayii bulursan o da olur.
Direkt fan satan satıcılar var uyguna sorun şu resmini attığım fanın birebir aynısı yok. Kaç cm olduğu sitede de yazmıyor mesela diyelim ki 9cm başka bir 9cm lik GPU fanı alsam o yuvaya oturur mu?

Attığım fanın aynısı yurtiçi sitelerde 600-700TL kartın kendisi ne kadar zaten o para verilmez fana.

Standart bir kasa fanını ekran kartına sabitleyerek soğutmayı sağlayabilirsiniz. Uymazsa ekran kartının dışındaki plastik kısmı sökebilirsiniz, kendisinin alüminyum bloktan ayrı olduğunu umuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı