RX460 + i3-6098p Sistem

Ancak bildiğim kadarıyla G4560 7. nesil. Pentium için fazladan ankart masrafı çıkartmaya gerek yok. BIOS güncellemesi yapabiliyorsa sıkıntı yok
Saçmalamayın lütfen. Ne zaman bir Pentium i3 düzeyine geldi? 6100 ile 7100 arasında pek fazla bir fark yok o zaman 7100 yerine de Pentium alınsın. i5 yerine i3 alınsın. İnsanlar x99'a boşuna para veriyor zaten i56500 aynı işi yapıyor, renderlar hep i5 6500 ile yapılsın. Değil mi?

Saçmalamayın lütfen. Ne zaman bir Pentium i3 düzeyine geldi? 6100 ile 7100 arasında pek fazla bir fark yok o zaman 7100 yerine de Pentium alınsın. i5 yerine i3 alınsın. İnsanlar x99'a boşuna para veriyor zaten i56500 aynı işi yapıyor, renderlar hep i5 6500 ile yapılsın. Değil mi?

Fark yok derken aradaki 300 TL için 7-10 FPS gibi çok az bir fark var.Tabi render işine girecekse tabi bu işlemci i3 işlemcilere oranla daha yavaş.

Render işi ile uğraşmayacak kişiler ve düşük bütçeli sistemler için idealdir.

Bana sorarsan G4560 ile aynı düzeye geldiler. 250 TL daha ucuza %5 performans kaybı bence gayet mantıklı. Zaten o 250 TL ile de ekran kartını geliştirince çok daha iyi performans alınıyor.

Bana sorarsan G4560 ile aynı düzeye geldiler. 250 TL daha ucuza %5 performans kaybı bence gayet mantıklı. Zaten o 250 TL ile de ekran kartını geliştirince çok daha iyi performans alınıyor.
Yapmayın hocam, i3 zaten dx12'de sıkıntı çıkaracak gibi gözüküyor Pentium'a düşmek delilikten başka bir şey değil. Ben 7100 ile The Witcher oynuyorum %60'ları gördüm GTAV oynasam belki de ayar kısıcam.

Yapmayın hocam, i3 zaten dx12'de sıkıntı çıkaracak gibi gözüküyor Pentium'a düşmek delilikten başka bir şey değil. Ben 7100 ile The Witcher oynuyorum %60'ları gördüm GTAV oynasam belki de ayar kısıcam.

Hocam zaten haklısınız o konuda. İşlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz yapar bir miktar ama oynayışı etkilemez o kadar. Ayrıca Youtube'daki Rx470 + G4560 testlerini inceleyin derim Dx12'de BF1'de ultra ayarlarda 50Fps'in altına düşmüyor neredeyse.

Pentium i3 düzeyine gelmedi. Sadece 6. nesil i3 düzeyine geldi. Örneğin i3 7350k gibi modellerle yarışamaz. i3 7. nesil neredeyse i5 6. nesil düzeyinde ama maalesef fiyatları aynı. Bu durumda i5 seçmek daha mantıklıdır, ama bizim durumumuzda 250 TL gibi bir fark olunca pentium seçmek mantıklıdır.

Intel yeni nesili ile bir çağ atlamadı, i3 neredeyse hala aynı yerde Pentium'da öyle. %10 performans artışı oldu olmadı bu yeni nesil ile gelmiş Pentium 6.nesil i3 ayarında diyorsunuz bana. Memur işlemcisi Pentium, Office programları çalıştırsın diye yapılıyor i3'le kıyaslamayın lütfen.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı