RX460'e ayarlanabilir ekran kartı fanı takma

breakto

Decapat
Katılım
30 Nisan 2021
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar. RX460 OEM ekran kartı satın aldım. Fanı bir tur atıp duruyordu, düzgün çalışmıyordu. Ben de 8Cm'lik kasa fanı alıp telle ekran kartına tutturdum. PSU'nun Molex kablosuna bağladım. Fan sürekli yüksek devirde çalışıyor. Ben ekran kartının ısınmasına göre devrinin artmasını istiyorum. Bunun için kaç pinli fan alıp nereye takacağım?
Ekran kartı: RX460OEM.
İşlemci: Ryzen 51600 AF.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
RAM: XPG 8 GB DDR4.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PWM özelliği fan hızının kontrol edilebilir olması oluyor. Sizin anakartta SYS_FAN'a takılan fan sadece BIOS üzerinden kontrol edilebiliyor diye biliyorum. (Bende de aynı anakart var ve MSI Afterburner veya herhangi bir uygulama ile SYS_FAN'a takılı kasa fanlarımı herhangi bir uygulama ile kontrol edemiyorum, sadece BIOS'tan ayarlayabiliyorum.)
Anakartta işlemci soketinin sol alt tarafında M2 girişinin üstünde, LED_CPU ve SYS_FAN girişleri yan yana bulunuyor. SYS_FAN kısmında halihazırda kasa fanlarınız takılıysa çoklayıcı almanız gerekir.


 
Anladım. Teşekkür ediyorum. 4 pinli başka bir fan alsam da BIOS'tan ayarlayabilir miyim? Bir de BIOS'tan nasıl ayarlıyacağım? Ekran kartı ısındıkça devrinin artmasını istiyorum. ya da yeterli soğutmayla sessiz olarak sabit devirde dönsün fark etmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı