Rx470 İçin 500W yetmemesi

ahmetdsll

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı parçaları aydan aya alarak 2 hafta önce toplamıştım. Sistemde i3 6100 İşlemci, Asus RX470 4G Ekran kartı ve güç kaynağı olarak da HighPower 500w 80+ Bronze var. Ekran kartını daha sonradan aldığım için bir hafta ekran kartsız işlemci grafiklerinden oynadım bir sorun yoktu. Ekran kartını taktıktan sonra ara ara oyunlarda ekran donup 5 saniye sonra gidip geldikten sonra düzelmeye başladı. Bazende gidip hiç gelmedi. Sorduğum kişiler sorun kaynağının güç kaynağının yetmemesi olduğunu söylediler. Güç kaynağını alalı 1 ay olduğu için de cayma hakkım da bulunmuyor. Yani geri verip daha üstünü alamam. ASUS GPU tweak ve MSI afterburner dan Clock hızını 1250'den 1000'e indirmeyi düşündüm(etkili bir şey mi bilmiyorum). Fakat indirip uygula deyip PC resetlediğimde hızı 1000'e indirmedi yani resetlediğimde yeniden 1250 gözüktü. Bu durumuma yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı arızalı olabilir, önceden ekran kartı olmadan kullanıyordum diyorsunuz. Ekran kartını başka bir bilgisayarda deneyin ya da direkt servise götürün onlar denesin.

Ekran kartı arızalı olabilir, önceden ekran kartı olmadan kullanıyordum diyorsunuz. Ekran kartını başka bir bilgisayarda deneyin ya da direkt servise götürün onlar denesin.

dedigim gibi sorunun kesin olarak güç kaynağından kaynaklı oldugunu soylemiyorum.Başka pc de deneme şansım yok. Aynı durumu yaşayan bir arkadaşım Güç kaynağından dolayı olduğunu söyledi o yüzden böyle yazdım. Keşke bilgili biri gelse de çözüm üretse bana çok mağdur durumdayım.

Valla parçaları ayrı ayrı denemeden hangisinin bozuk olduğunu anlamak pek mümkün değil gibi görünüyor. Ekran kartından önce bilgisayar sorunsuz çünkü. Yine de ekran kartını aldığınız yerin servisinde, onların gözetiminde test ettirmek daha mantıklı geliyor bana.

500w 80+ psu 1080 li sisteme yetiyor. Sorun başka bir şeyde olabilir. Aynı tdp değerine sahip başka bir kartla deneyin. O sorduğunuz kişiler mahalle bilgisayarcısı mı ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı