Çözüldü RX470 sistem düşük performans veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muratege

Hectopat
Merhaba,
Halihazırda kullandığım sistemim;
RX470
R3 1200
8 GB RAM

Yaşadığım sorun ise RX470 ile sanki almam gereken performansı alamıyorum.

GTA'da ayarları ortaya düşüğe çekmeme rağmen 60 FPS 50 FPS civarı değerler aliyorum. Online'da bu değerler daha da rezalet.
GPU kullanımına baktığımda ise surekli bir 10 40 90 gibi dalgalanmalar görüyorum ve hiçbir şekilde 99'a sabitlenme söz konusu bile olmuyor. İşlemcim yetersiz gibi geliyor. Yakın zamanda başka bir sisteme karti takip orada deneyeceğim. Sizin de fikirlerinizi almak isterim.

Çözüm
Bence de bir sorun var sistem de ne olduğunu bilmiyordum. Aklıma işlemci geliyordu ama RX470'i besleyebilecek bir işlemci diye düşünmüştüm fakat aldığım FPS değerleri RX470'e göre düşük kalıyordu. Sizce de RX470 bu FPS'lerden çok daha iyilerini vermez mi acaba?
R3 1200 zayıf bir işlemci. Darboğaz yapıyor. İşlemci yükselterek FPS'yi arttırabilirsiniz.
Bütçe belirleyerek +500-600 gibi yeni işlemci alınabilir.
Olur öyle :D
4 pin beslemesi olduğu için yüksek güç tüketen işlemcileri sağlıklı besleyemeyebilir.
Ortalama bir Ryzen işlemciyle güzel sistem olur.

Bence de bir sorun var sistem de ne olduğunu bilmiyordum. Aklıma işlemci geliyordu ama RX470'i besleyebilecek bir işlemci diye düşünmüştüm fakat aldığım FPS değerleri RX470'e göre düşük kalıyordu. Sizce de RX470 bu FPS'lerden çok daha iyilerini vermez mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
R3 1200 zayıf bir işlemci. Darboğaz yapıyor. İşlemci yükselterek FPS'yi arttırabilirsiniz.
Bütçe belirleyerek +500-600 gibi yeni işlemci alınabilir.

Çözüm
Olur öyle :D
4 pin beslemesi olduğu için yüksek güç tüketen işlemcileri sağlıklı besleyemeyebilir.
Ortalama bir Ryzen işlemciyle güzel sistem olur.

4 pinden 65W TDP'li işlemcileri sorunsuz kullanabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı