RX470 yüke girdiğinde ekran kapanıyor

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. FurMark testi yaptığımda ekran bir anda gidiyor ve Power saving mode yazıyor. Sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı diye düşünüp duruyorum. Sapphire'in sitesinde bu ekran kartına 500W güç kaynağı önerilen gösteriyor ama bende 450W var. Ekran gittiğinde ekran kartının fanları da çalışıyor. Güç kaynağım Hiper PS-45. Lütfen sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı? Buna net cevap lazım ona göre 500W 80+ güç kaynağı alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam. Bende aynı sorunu XFX RX 590 ekran kartımla yaşamıştım. Bende 600w 80+ psu var. Ben sorunu kartın Frekans Mhz değerini 130 değer düşürüp, güç limitini -10 yapınca çözülmüştü ve 20.2.2 sürümünü kullanıyordum. Şuan 20.4.2 sürümünü kullanıyorum aynı ayarlar üstünde undervolt işlemi uyguladım hata almadım. Dediğim ayarları deneyin isterseniz. 20.2.2 ve 20.4.2 sürümünü deneyin bu ayarlar ile. Yine aynı hatayı alırsanız 19.9.2 sürümünü öneririm. Tekrardan hata ile karşılaşırsanız bence PSU yetmiyordur diye düşünüyorum.

Bende de aynı sorun vardı RX 460 ile. PSU'dan diye düşünüp PSU aldım. Sosyal'e de sordum. PSU'dan dediler. Aldım. Taktım, kart sıkıntılı
Bende de buna benzer bir sorun var. Oyun kapanıyor. Ekran bir gidip geliyor.

İşin garibi, 2 kere de boşta iken yaptı. Dondu bilgisayar. Chrome'da gezinirken yapınca sistem gidiyor, oyunda yapınca oyun kapanıyor.

ETS2 En yüksek ayarlar, FPS'ı sabit. Bir anda gidiyor bunu deneyeceğim.

Bende de aynı sorun vardı RX 460 ile. PSU'dan diye düşünüp PSU aldım. Sosyal'e de sordum. PSU'dan dediler. Aldım. Taktım, kart sıkıntılı
Siz nasıl tam bir F/P ürünü olan yüce AMD ekran kartlarına nasıl sıkıntılı dersiniz. (!) Neyse "Fanboy" kesim zaten bu tarz sorunlara pek bakacağını zannetmiyorum.
Hocam aslında güç tüketimi yüksek olmayan bir model kullanıyorsunuz fakat dediğim ayarları deneyin isterseniz belki çözüm olur.

Son düzenleme:
Az bir km gittim oyun çekmedi. Bir iş daha aldım.

Eğer olursa seni ısırırım ısırır

Beyler PSU'mu alacağım?
Yani hocam şöyle açıklayayım tam olarak sorun nerede olduğunu nokta atışı yapıp bulamayız. Belki bilgili arkadaşlarda yorumda bulunursa daha iyi olur. Hani hiç ummadığın yerden bile sıkıntı çıkabiliyor bu tarz olaylarda. Dediklerimi dene istersen. Yine hata olursa PSU olabilir. Ekran kartının güç girişleri tam olarak PSU'dan direk bağlı mı?

Dediklerinizin hepsini yaptım olmadı, birde evet güç girişleri tam olarak PSU'dan direkt bağlı
Acaba sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı başımın etini yedi bu problem

Dediklerinizin hepsini yaptım olmadı, birde evet güç girişleri tam olarak PSU'dan direkt bağlı
Acaba sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı başımın etini yedi bu problem
Dediğim gibi bilgili arkadaşlarda yorumda bulunsa daha iyi olur. O zaman PSU gibi gözüküyor diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…