RX470 yüke girdiğinde ekran kapanıyor

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. FurMark testi yaptığımda ekran bir anda gidiyor ve Power saving mode yazıyor. Sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı diye düşünüp duruyorum. Sapphire'in sitesinde bu ekran kartına 500W güç kaynağı önerilen gösteriyor ama bende 450W var. Ekran gittiğinde ekran kartının fanları da çalışıyor. Güç kaynağım Hiper PS-45. Lütfen sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı? Buna net cevap lazım ona göre 500W 80+ güç kaynağı alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizin hepsini yaptım olmadı, birde evet güç girişleri tam olarak PSU'dan direkt bağlı
Acaba sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı başımın etini yedi bu problem
Ben sorunu sanırım çözdüm.

Yukarıda arkadaş dedi, undervolt yap diye. Normalde oyun çoktan çökmüştü. 1-2 saat daha takılayım. Çökmezse underclock benim sorunumu çözmüş olacak.

400 Mhz frekans düşürdüm :)

Hocam çökmezse söyler misiniz?
Siz tam olarak benim dediğim ayarları yaptınız mı? Eğer Radeon programından ayar yapıyorsanız görsele eklediğim ayardan hızlı başlatma özelliğindeki tik işaretini kaldırıp kapatmanız lazım yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor. Ayrıca bu dediğim ayarlar Msi Afterburner programından da yapılıyor. Msi Afterburner programından Core Clok ve Memory Clock değerlerini -130 düşürün, Power Limit -10 yapın. Voltaj ayarını da programın ayarlarından açıp voltajı da -50 yapıp bi deneyin.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 35
İnşallah sorununuz çözülür hocam.
Teslimatı verdim. 10 FPS oynadım :) 2. Teslimatı da yaptım. Grafikleri ortaya aldım yeni işe girdim.

Birşeyler oluyor ama hayır olsun :)

Ben denedim fakat yine FurMark testinde yine kapandı

Hocam bide güç limitini -10 mu yapacaktık
Furmark'ta çoken kartlar için GPU yada bellek hatası diye okudum.

Birde her kartın değeri farklı. Mesela ben güç limitini -15 yaptım. Max frekans 900 Mhz.

Yeni iş aldım gidiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı