RX480 CF GTX1080 İle Yarışıyor !

Peki RX 480 Crossfire durumunda iken x16 x16 olarak mı çalışıyor yoksa x8 x8 mi? Eğer x8 ise 2 kart yarı performanstayken bile GTX 1080'i yerine göre yakalıyor veya geçiyor diyebilir miyiz?

PCI Express 3.0 x8 bu kart için yeterli bant genişliğini sağlıyor.

Dostum 18 oyundan sadece birinde CF RX 480 öne geçmiş. Nasıl böyle bir sonuca vardın?

Günde 10 saat tam yükte kullansan ayda fazladan 24 lira ödeyeceksin 3-4 sene kullansan rahat 1080 fiyatını geçersin. Sana hangisi cazip geliyorsa onu yap.
Hepimizin bütçesi birden 800 lira vermeye yetmeyebilir ama bunu 4 seneye bölerek verirsek çok da zor değil ki bir de özel tasarım kartlarla performansının artacağı, 1080'i geçeceği söylenen kartı almak daha mantıklı olacaktır. Tabii ki almadan önce uygun driver'ların gelmesini,testlerin gelmesini ve kartın tam performansını beklemek, görmek gerek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben burada her hangi bir kartın tabiri caiz ise gömüldüğünü düşünmüyorum. RX 480 beklediğim gibi (konu açmıştım 1 hafta kadar önce okuyanlar bilir ) çoğunlukla GTX 1080 in gerisinde özellikle CF desteği olmayan ve ya GameWorks ile desteklenen oyunlarda. Fakat AMD destekli oyunlarda bariz farkını da yaratmış durumda. DX12 ile beraber AMD kartların daha kullanışlı olduğunu ve DX 12 nin kendine özel Multi-GPU çözümlerini düşündüğümüzde RX480 çok da mantıksız durmuyor. Şu an bazı oyunların desteklememesi söz konusu maalesef. GTX 1080 e bir şey söyleyen yok zaten arkadaşım bana kalsa ben de Radeon Pro Duo alırım yani ama burada bütçeyi ve F/P yi konuşmak durumundayız

Bende gaza geldim! Hemen bir tane GTX1080 alı... Maalesef.

1 sene boyunca ekran kartı içinmi bekleyecek?
Günde 10 saat tam yükte kullansan ayda fazladan 24 lira ödeyeceksin 3-4 sene kullansan rahat 1080 fiyatını geçersin. Sana hangisi cazip geliyorsa onu yap.

Para bol sanırım banada iki 1070 al eyvallah.

Sanırım ki kartların referans tasarım model olduğunu,video çekildiğinde daha kart için driver çıkmadığını biliyorsunuz. Yeni driver daha 1 saat önce çıktı. Devamı da gelecektir. Driverlar oturduktan sonra özel tasarım modeller çıktıktan sonra testler gelmeli. Bunlar tabi ki birazcık fikir edinmek için iyi ancak boş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…