RX480 termal macun değişimi sonrası ısınma sorunu

phoenix77

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 3 senelik olan RX480 ekran kartım Mafia 1 oyununda 69 derece sıcaklık göstergesinde çalışıyordu.
Cooler Master HTK-002 ürünü ile ekran kartımın GPU çekirdeğine bir miktar ilave ederek mosfetlerin üzerine ise.
Mupa termal ped soğutucu 1.0mm yapıştırarak oyun testini sabırsızlık ile yaptım zira şimdi kart 75 derecede çalışıyor.
Birkaç arkadaş birkaç gün içinde kendini toplar dedi sizce sorun ne olabilir?

Merhaba,

Kullandığın ürünlerin termal iletkenliği çok kötü. Bu tip ürünler alırken mutlaka bu termal iletkenlik "Thermal Conductivty" değerine bakın (W/m-K) cinsinden bilgi verilir.

Cooler Master HTK-002 0,8 (W/m-K)
Artic MX-4 2019 Edition 8,5 (W/m-K)
Mupa Termal Ped ise değişken değerlere sahip, burada termal pedin kalınlığı önemli, ne ince nede kalın olmalı.

Kolay gelsin,

Merhaba,

(W/m-K) cinsinden termal iletkenlik derecesi, bu sayı ne kadar yüksek olursa ısıyı iletme becerisi o kadar yüksek demektir. Sizin kullandığınız termal macunun değeri o kadar kötü ki anlatamam. Piyasada alabileceğiniz fiyat/performans ürünü olarak Artic MX-4 'ü tavsiye ettim. Ayrıca almış olduğunuz termal pad'lerinde hangi ısı iletim değeri ve kalınlığa sahip olduğunu kontrol edip ona göre işlemi yenilemek iyi olabilir.

Sorunun üstesinden gelebilmek için sırasıyla aşağıdaki şekilde ilerleyebilirsiniz.
1. Termal macun, termal pad
2. Uygun miktarda ve şekilde uygulama tekniği
3. Montaj vidalarının kontrolü ve sıkılığı

Technopat videoları ve youtube üzerinde ekran kartının termal macunun yenilenmesi ile ilgili birçok video mevcut. İşlemi yapmadan önce mutlaka izleyin.

Kolay gelsin.

Merhaba,

(W/m-K) cinsinden termal iletkenlik derecesi, bu sayı ne kadar yüksek olursa ısıyı iletme becerisi o kadar yüksek demektir. Sizin kullandığınız termal macunun değeri o kadar kötü ki anlatamam. Piyasada alabileceğiniz fiyat/performans ürünü olarak Artic MX-4 'ü tavsiye ettim. Ayrıca almış olduğunuz termal pad'lerinde hangi ısı iletim değeri ve kalınlığa sahip olduğunu kontrol edip ona göre işlemi yenilemek iyi olabilir.

Sorunun üstesinden gelebilmek için sırasıyla aşağıdaki şekilde ilerleyebilirsiniz.
1. Termal macun, termal pad
2. Uygun miktarda ve şekilde uygulama tekniği
3. Montaj vidalarının kontrolü ve sıkılığı

Technopat videoları ve youtube üzerinde ekran kartının termal macunun yenilenmesi ile ilgili birçok video mevcut. İşlemi yapmadan önce mutlaka izleyin.

Kolay gelsin.
Bu harika yorum icin teşekkürler tavsiyenizi dikkate alacagim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı