RX550 alsam geri kaça satabilirim?

Bütçe
2350

436342

Hectopat
Herkese selam arkadaşlar. Ekran kartım yok, eğer ASUS RX550 2 GB 128Bit ekran kartını 900₺'ye alsam stok sıkıntıları düzeldiğinde fiyatlar indiğinde kartı geri kaça satabilirim? Bu kart Valorant, CS:GO, GTA 5 vs Ultrada oynatır mı? Ben normalde daha çok hikayeli oyunlar oynarım Witcher, Skyrim vs ama bu tarz oyunları da severim.
Sistemim şu şekilde;
  • Ryzen 5 3600 işlemci.
  • MSI B450 Tomahawk Max anakart.
  • G.Skill Trident Z Neo 8x2 16 GB CL16 3600MHz ARGB RAM.
  • Cooler Master H500 ARGB kasa.
  • Cooler Master 750W 80+ bronz V2 PSU.
  • WD Red 2.0TB HDD.
  • MSI MAG241cr 144Hz 1ms Gaming Curved monitör.

Bu arada toplam bütçem 2350₺. M.2 SSD ve sıvı soğutmam da yok gerçi işlemciye overclock yapmayacağım o yüzden sıvı soğutma pek almayacağım gibi ihtiyacım yok fakat daha önce hiç M.2 SSD kullanmadım. Harddiske nazaran çok çok daha hızlı izlediğim videolara göre. Sizce SSD alınır mı bu sisteme? Aklımdaki model Samsung 970 EVO Plus 500GB 3500/3200. 750₺ gibi bir fiyat görmüştüm birkaç gün önce, şimdi 850₺ olmuş ama 750₺'ye de bulurum. Sıfır alacağım ekran kartını da, SSD'yi de. Ortalık şu an çok kötü, hiç kimseye güven olmuyor. Sizce idarelik alayım mı RX550'yi ya da M.2 SSD'yi alınca 1600₺ para kalıyor. Bu fiyata kadar da ekran kartı önerebilirsiniz.

RX 550 GTA 5'i Ultra'da oynatmıyor, orta-yüksek arası orta ayarlara daha yakın olmak kaydıyla 50 FPS civarında ancak veriyor.
900 TL çok fazla, stoklar düzelince belki 300-350 lira eder.
Bu linkte son 1 stok kalmış, umarım işinize yarar.

RX 550 GTA 5'i Ultra'da oynatmıyor, orta-yüksek arası orta ayarlara daha yakın olmak kaydıyla 50 FPS civarında ancak veriyor.
900 TL çok fazla, stoklar düzelince belki 300-350 lira eder.
Bu linkte son 1 stok kalmış, umarım işinize yarar.

1600₺'ye kadar ne alınır?

Herkese selam arkadaşlar. Ekran kartım yok, eğer ASUS RX550 2 GB 128Bit ekran kartını 900₺'ye alsam stok sıkıntıları düzeldiğinde fiyatlar indiğinde kartı geri kaça satabilirim? Bu kart Valorant, CS:GO, GTA 5 vs Ultrada oynatır mı? Ben normalde daha çok hikayeli oyunlar oynarım Witcher, Skyrim vs ama bu tarz oyunları da severim.
Sistemim şu şekilde;
  • Ryzen 5 3600 işlemci.
  • MSI B450 Tomahawk Max anakart.
  • G.Skill Trident Z Neo 8x2 16 GB CL16 3600MHz ARGB RAM.
  • Cooler Master H500 ARGB kasa.
  • Cooler Master 750W 80+ bronz V2 PSU.
  • WD Red 2.0TB HDD.
  • MSI MAG241cr 144Hz 1ms Gaming Curved monitör.

Bu arada toplam bütçem 2350₺. M.2 SSD ve sıvı soğutmam da yok gerçi işlemciye overclock yapmayacağım o yüzden sıvı soğutma pek almayacağım gibi ihtiyacım yok fakat daha önce hiç M.2 SSD kullanmadım. Harddiske nazaran çok çok daha hızlı izlediğim videolara göre. Sizce SSD alınır mı bu sisteme? Aklımdaki model Samsung 970 EVO Plus 500GB 3500/3200. 750₺ gibi bir fiyat görmüştüm birkaç gün önce, şimdi 850₺ olmuş ama 750₺'ye de bulurum. Sıfır alacağım ekran kartını da, SSD'yi de. Ortalık şu an çok kötü, hiç kimseye güven olmuyor. Sizce idarelik alayım mı RX550'yi ya da M.2 SSD'yi alınca 1600₺ para kalıyor. Bu fiyata kadar da ekran kartı önerebilirsiniz.

Bahsettiğin oyunları sorunsuz oynamak istiyorsan kartı 4 GB almanı öneririm. RX550 4 GB'a sahibim GTA 5 yüksek ayarlarda 45-50 FPS Witcher 3 yüksek ayarlarda 35-40 FPS ortalaması ile rahatça oynayabiliyorum. Fakat günümüz oyunlarının hiçbirini Ultra ayarlarda akıcı oynayamazsınız bunu göz önünde bulundurarak seçiminizi yapın.

Sıfır olarak RX 560 ya da GTX 1050 Ti alınır, o paraya GTX 1050 Ti yine biraz olsun kabul edilebilir, yine de önermem tabii. İkinci elde 3 GB GTX 1060 alınabilir, o da risk tabii. Karar senin.

Edit: GTX 1050 Ti bile 2 bin TL'ye dayanmış, olmaz olsun böyle piyasa.
1050ti ya baktım en ucuz 2100₺ asus un 1 fanlı modeli msi ın gaming x modeline baktım o da 3150₺ şaka gibi ben bu m2 ssd yi alsam zaten 1600₺ para kalıyor 1050ti bile alamıyorum bu nasıl bir piyasa ya
Bahsettiğin oyunları sorunsuz oynamak istiyorsan kartı 4 GB almanı öneririm. RX550 4 GB'a sahibim GTA 5 yüksek ayarlarda 45-50 FPS Witcher 3 yüksek ayarlarda 35-40 FPS ortalaması ile rahatça oynayabiliyorum. Fakat günümüz oyunlarının hiçbirini Ultra ayarlarda akıcı oynayamazsınız bunu göz önünde bulundurarak seçiminizi yapın.
Valla rx550 ye 4gb da olsa o kadar para vermek istemiyorum aslında bu fiyatlara hiç almak istemiyorum ama kaç aydır pc yi açamıyorum bi kaç ay daha açamazsam sıkıntıdan patlarım zaten evdeyim hiç bir şey yapamıyorum fiyatlar cidden çok pahalı ama bilgisayarı da açmak istiyorum ne yapmalıyım bilemedim

1050 Ti'ya baktım en ucuz 2100₺ ASUS'un 1 fanlı modeli MSI'ın Gaming X modeline baktım o da 3150₺ şaka gibi ben bu M.2 SSD'yi alsam zaten 1600₺ para kalıyor 1050 Ti bile alamıyorum bu nasıl bir piyasa ya.

Vallahi RX550'ye 4 GB da olsa o kadar para vermek istemiyorum aslında bu fiyatlara hiç almak istemiyorum ama kaç aydır PC'yi açamıyorum birkaç ay daha açamazsam sıkıntıdan patlarım zaten evdeyim hiçbir şey yapamıyorum fiyatlar cidden çok pahalı ama bilgisayarı da açmak istiyorum ne yapmalıyım bilemedim.

Ben 4 GB olan bir XFX modelini 750 liraya aldım Gaming gecesinden. Bugün bak belki işine yarar bir şey çıkar. 2 GB BIOSTAR versiyonu daha fazla FPS veriyor ama offline oyunlarda VRAM gerekince ayar kısmak şart oluyor. Zaten idare edecek kadar kullanacaksın 2 GB BIOSTAR olanı al geç sıfır istiyorsan yok ikinci el olur dersen de RX 460 falan bak aynı paraya daha fazla performans ama ikinci el.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı