RX550 için hata vermeyecek Radeon Software sürümü önerisi

Mujo Corhamzic

Hectopat
Yer
Novipazar, Serbia
Daha fazla  
Herkese merhaba, birkaç ayda bir yaşadığım sorun ile karşı karşıyayım ve bıkmış durumdayım ne yazık ki. Yine WattMan problemi oyun oynatmıyor ve siyah ekran vererek çöküyor. Daha önce DDU ile sürücüyü kaldırıp kasım 2021 sürümünü kurmamı tavsiye etmişlerdi uzun bir süre hatasız dayandı fakat oda bir süre sonra çökmeye başlayınca farklı sürümler ile dayandım. Şu an en son sürümü kullanıyordum fakat 2 gündür oyuna girdiğim anda çöküp WattMan arızasını veriyor. Güncel olarak RX550 kullanıp hata vermeyen Radeon Software sürümü tavsiyesi verebilirseniz çok memnun olurum deneme yanılma ile çok vakit kaybettiriyor maalesef.

Ekran kartım: ASUS RX550 4 GB.

Herkese merhaba, birkaç ayda bir yaşadığım sorun ile karşı karşıyayım ve bıkmış durumdayım ne yazık ki. Yine WattMan problemi oyun oynatmıyor ve siyah ekran vererek çöküyor. Daha önce DDU ile sürücüyü kaldırıp kasım 2021 sürümünü kurmamı tavsiye etmişlerdi uzun bir süre hatasız dayandı fakat oda bir süre sonra çökmeye başlayınca farklı sürümler ile dayandım. Şu an en son sürümü kullanıyordum fakat 2 gündür oyuna girdiğim anda çöküp WattMan arızasını veriyor. Güncel olarak RX550 kullanıp hata vermeyen Radeon Software sürümü tavsiyesi verebilirseniz çok memnun olurum deneme yanılma ile çok vakit kaybettiriyor maalesef.

Ekran kartım: ASUS RX550 4 GB.

Aynı ekran kartını kullanıyorum. Şu anda 22.1.2 kullanmaktayım, sorun görmedim.

Bu bir WattMan hatası, başka şekilde çözülebilir.

AMD'nin sitesindeki en son WHQL sürüm sürücüyü kurun, kurduktan sonra ise ekran kartının MHz değerini düşürüp voltajını biraz arttırın. Kart daha kararlı hale gelince tekrar kontrol edin bir oyuna girip.

RX 550'de işe yaramayabilir, diğer donanımlarda da sıkıntı olabilir. RAM de WattMan hatalarına sebep olabiliyor.

Bende son sürümü yüklüyorum benim de RX 550 ama nedense kayıt alamıyorum yeni sürümde umarım düzelir.

@Mujo Corhamzic Tekrar baktım da birkaç ayda bir yazmışsın ancak şu anki sorunun sürekli gözüküyor, doğru mu? Anlamak için gücü kısabilirsin. Eğer hata vermezse, frekans veya VRM tarafında sıkıntı olabilir. Power limiti -%20 yapıp test et bakalım. Hata vermezse, power limiti normal haline getirip voltajı düşür. İşe yaramazsa voltaj ve frekansı birlikte düşürürsün. Power limiti kıstığın halde crash yersen güç beslemesinde muhtemel bir problem vardır.

@Mujo Corhamzic tekrar baktım da birkaç ayda bir yazmışsın ancak şu anki sorunun sürekli gözüküyor, doğru mu? Anlamak için gücü kısabilirsin. Eğer hata vermezse, frekans veya VRM tarafında sıkıntı olabilir. Power limiti -%20 yapıp test et bakalım. Hata vermezse, Power limiti normal haline getirip voltajı düşür. İşe yaramazsa voltaj ve frekansı birlikte düşürürsün. Power limiti kıstığın halde crash yersen güç beslemesinde muhtemel bir problem vardır.

Evet doğru oyuna girdiğim andan itibaren 2-3 dakika içerisinde çöküyordu. DDU ile mevcut sürücüyü kaldırıp en son WHQL sürüm sürücüyü kurdum. 15 dakikadır bir çökme olmadı eğer olur ise dediklerinizi deneyeceğim teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı