RX550 & Q8400 sisteme ne kadar overclock yapılmalı?

v3rtecc

Hectopat
Makaleler
3
RAM
2x4 Kingston KVR1333D3N9/4G
Ekran kartı
XFX RX550 2GB
Anakart
Foxconn G41MXE
İşlemci
Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz
Öncelikli olarak ekran kartıma overclock yapmak istiyorum MSI Afterburner üzerinden, sonrasında RAM'in frekansını 1333'e çekmek istiyorum şu anda 1066 ile çalışıyor. Bunları yapmamda yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam gerekir, BIOS üzerinden RAM kısmını göremedim BIOS biraz karışık.

Ekran kartına overclock yapman bir şeyi değiştirmez, bu sistemden performans almak istiyorsan işlemciye zorlayabildiğin kadar zorlaman lazım.

Ekran kartına overclock yapman bir şeyi değiştirmez, bu sistemden performans almak istiyorsan işlemciye zorlayabildiğin kadar zorlaman lazım.

Şöyle ki stok soğutucu kullanıyorum ve dandirikten bir macunum var şu anda, ayrıca MSI Afterburner'den işlemciye overclock yapılıyor mu? Yapılmıyorsa BIOS üzerinden vs yapamam sadece FSB denilen bir şey varmış onunla yapabilirim overclocku.

Afterburner ile işlemcinin alakası yok. Ekran kartına OC yapılır oradan.

Ortası bakır kalın eski tip stok Intel soğutucu ise işlemciyi biraz zorlayabilirsiniz. Gayet iyi bir soğutucu yeni stok fanlara göre.

Evet, böyle eski sistemlerde BIOS'tan FSB ile ufak ufak oynayarak ve gerekirse biraz voltaj vererek işlemci overclock işlemini yapılıyor.

Afterburner ile işlemcinin alakası yok. Ekran kartına OC yapılır oradan.

Ortası bakır kalın eski tip stok Intel soğutucu ise işlemciyi biraz zorlayabilirsiniz. Gayet iyi bir soğutucu yeni stok fanlara göre.

Evet, böyle eski sistemlerde BIOS'tan FSB ile ufak ufak oynayarak ve gerekirse biraz voltaj vererek işlemci overclock işlemini yapılıyor.

İşlemci boştayken 70 derecelerdeydi sanırım, o yüzden işlemciye overclock yapmak istemedim. Ayrıca genellikle ekran kartı kullanan oyunlar oynayacağım için sadece ekran kartına overclock yapmak istiyorum, ve soğutmasıda iyi kartın. Eğer hiçbir işe yaramaz derseniz overclock yapmamayım boşuna 😀

Boşta 70 derece olan işlemci yükte kaç derece oluyor? Sistem kapanmıyor mu? Boşta 70 derece hiç normal değil, termal macun hiç sürmesen bile boşta bu kadar olmaz. Soğutma tam oturmamış olabilir, fan düzgün dönmüyor olabilir bir kontrol et derim.

Boşta 70 derece olan işlemci yükte kaç derece oluyor? Sistem kapanmıyor mu? Boşta 70 derece hiç normal değil, termal macun hiç sürmesen bile boşta bu kadar olmaz. Soğutma tam oturmamış olabilir, fan düzgün dönmüyor olabilir bir kontrol et derim.

Macunu sürmeden önce 90 derecelerdeydi, macun sürünce 70'lere düştü.
Fanı tam oturttuğumu düşünüyorum, oynatmaya çalıştığımda hiç oynamıyor veya tıkırtı vs. yok.

Soğutucunun üzerinde macun vardı, ondan kaynaklı olabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı