RX550 ve Intel Core Quad 2 Q9650 işlemci ile darboğaz olur mu?

Darboğaz olmaz. Bende Q9300 ile R7 260X kullanıyorum. Ayrıca bir arkadaş Minecraft ve GTA 5 gibi işlemci zorlayan oyunlarda darboğaz olur demiş. Eğer Online oynamıyorsa o oyunlar işlemci zorlamaz. Zaten RX550 ekran kartı AMD'nin de neden ürettik dediği bir kart :) sizde kalkıp CS2 oynamaya çalışmayacaksınız muhtemelen.

Ayrıca bir arkadaş Minecraft ve GTA 5 gibi işlemci zorlayan oyunlarda darboğaz olur demiş. Eğer Online oynamıyorsa o oyunlar işlemci zorlamaz. Zaten RX550 ekran kartı AMD'nin de neden ürettik dediği bir kart :)

Tecrübe konuşuyor dostum, GT730'la bile %100 işlemci kullanımı oluyor bu oyunlarda, Minecraft çoklu oyunculuda, fakat GTA 5 hikaye modunda yaşandı onlar. GT730, RX550'den de kötü ona bakarsan. Bir dahakine araştırmanı öneririm.

Tecrübe konuşuyor dostum, GT730'la bile %100 işlemci kullanımı oluyor bu oyunlarda, Minecraft çoklu oyunculuda, fakat GTA 5 hikaye modunda yaşandı onlar. GT730, RX550'den de kötü ona bakarsan. Bir dahakine araştırmanı öneririm.

Hocam işlemci kullanımından ziyade GPU kullanımın %90 altına düşüyor mu? Önemli olan bu. Ayrıca 720p düşük ayarda oynamayacak.

Hocam işlemci kullanımından ziyade GPU kullanımın %90 altına düşüyor mu? Önemli olan bu. Ayrıca 720p düşük ayarda oynamayacak.

Yer yer GT730'la bile düşüyordu, dediğim gibi GT730 RX550'den kat be kat güçsüz olduğu halde ve 900P çözünürlükte idi bunlar. Ayrıca GTA 5'te hem GT730'da hem HD6850'de ayar fark etmeksizin işlemci kullanımı (özellikle şehirde) komple %100, GT730'da genellikle %100'e vurup çalışıyordu ama HD6850'nin kullanımları 60-70 civarında kalıyordu.

Yer yer GT730'la bile düşüyordu, dediğim gibi GT730 RX550'den kat be kat güçsüz olduğu halde ve 900p çözünürlükte idi bunlar. Ayrıca GTA 5'te hem GT730'da hem HD6850'de ayar fark etmeksizin işlemci kullanımı (özellikle şehirde) komple %100, GT730'da genellikle %100'e vurup çalışıyordu ama HD6850'nin kullanımları 60-70 civarında kalıyordu.

Gerçekten ilginçmiş. Bende Q9300 işlemci ve R7 260X te yapmıyor bunu. Tabii ben 1080p orta ayarda açıyorum. İşlemcimde %10 OC ile 2.75 GHz de çalışıyor. Belleklerim DDR3 1333 MHz 2*4 GB. İşlemci %100 oluyor ama GPU kullanımı %90 altına düşmüyor.
Bu arada ben Windows 8.1 de kullanıyorum bu dediğim sistemi. Windows 10 da nasıldır bilmiyorum. Eski oyunları oynamak için kurduğum sistem.
Önceden Windows 7 de kullanıyordum. Son zamanlarda driver sorunları yaşamaya başladığım için 8.1'e geçtim. Driver sorunlarını çözebilirsem tekrar 7'ye geçeceğim.

Son düzenleme:
Gerçekten ilginçmiş. Bende Q9300 işlemci ve R7 260X te yapmıyor bunu. Tabii ben 1080p orta ayarda açıyorum. İşlemcimde %10 OC ile 2.75 GHz de çalışıyor. Belleklerim DDR3 1333 MHz 2*4 GB. İşlemci %100 oluyor ama GPU kullanımı %90 altına düşmüyor.
Bu arada ben Windows 8.1 de kullanıyorum bu dediğim sistemi. Windows 10 da nasıldır bilmiyorum. Eski oyunları oynamak için kurduğum sistem.
Önceden Windows 7 de kullanıyordum. Son zamanlarda driver sorunları yaşamaya başladığım için 8.1'e geçtim. Driver sorunlarını çözebilirsem tekrar 7'ye geçeceğim.

Ben Windows 10'da kullanıyordum, fark yaratır mı bu kadar bilemem fakat dediğim gibiydi durum. Üstelik bazen 3.60GHz'de kullanıyordum Q9650'yi, darboğaz azalsın diye :) Siz hem daha düşük Windows sürümünde ve 1080p kullandığınız için belki normaldir bu değerler ve kullanımlar, yalnız kabul etmek gerekir ki Q9650 basit rekabetçi oyunlarda vs hala kaya gibi. O zamanlarda ben 720p60Hz yayın bile yapabiliyordum, görüntüden biraz ödün vererek akıcı yayını kaldırıyordu.

Ben Windows 10'da kullanıyordum, fark yaratır mı bu kadar bilemem fakat dediğim gibiydi durum. Üstelik bazen 3.60GHz'de kullanıyordum Q9650'yi, darboğaz azalsın diye :) siz hem daha düşük Windows sürümünde ve 1080p kullandığınız için belki normaldir bu değerler ve kullanımlar, yalnız kabul etmek gerekir ki Q9650 basit rekabetçi oyunlarda vs hala kaya gibi. O zamanlarda ben 720p60Hz yayın bile yapabiliyordum, görüntüden biraz ödün vererek akıcı yayını kaldırıyordu.

Windows 10 da işlemci performansı epey fark ediyor. Arka planda işlemci kullanımı yüksek oluyor. Windows 7 de işlemci kullanımı çok düşük seviyede olduğu için oyunlarda daha yüksek performans veriyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı