RX550 vs 5500XT

yunkoja

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben arkadaşıma ekran kartı önerisinde bulunacaktım. Arkadaşım bütçesinin çok olamayacağını söyledi bende RX 550 ile RX 5500XT'yi buldum. Arkadaşım genelde FPS oyunları (Valorant, CS)gibi oyunlar oynayacağı için bu tür oyunlarda FPS ölçen insanlara baktım ama ikisi arasında pek bir fark olmadığını fark ettim. Eğer arasında o kadar aman aman bir fark yoksa ucuz olanı alacak o yüzden bu konuyu açtım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasında dağlar kadar fark var. Birisi 500, diğeri de 5000 serisi. Öyle düşünün de RX 5000 serisinin de alınmasını pek tavsiye etmiyorum. Güç çekimi fazla ve WattMan hatasını alma ihtimali daha fazla. RX 6600 alabilirse iyi olur. İşlemcisi nedir?

@GFYT, güç çekimi fazla değil miydi? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Alınmışken 6600 hatta 6600 XT alınması mantıklı gibi. Aralarında dağlar kadar fiyat farkı yoktu sanki. Yanlış hatırlıyorsam düzeltirsiniz.

5700 serisi hariç abartıldığı kadar bulunmuyor o sorunlar. Güç çekimi abartılı da değil 5500 XT ile 5600 XT'nin.
6600/XT ile piyasaları aynı değil ayrıca, 2K'ya bulunabilen bi' kart 5500 XT.

İkisi arasında dağlar kadar fark var. Birisi 500, diğeri de 5000 serisi. Öyle düşünün de RX 5000 serisinin de alınmasını pek tavsiye etmiyorum. Güç çekimi fazla ve WattMan hatasını alma ihtimali daha fazla. RX 6600 alabilirse iyi olur. İşlemcisi nedir?

Hocam ama internetten baktığımda mesela Valorant FPS videolarında ikisi de yaklaşık 400 ila 300 arası FPS alıyor intden baktığımda yanlış görmediysem bu yüzden aynı olabileceğini düşündüm.

@yunkoja, Valorant işlemci ağırlıklı oyun. Ekran kartının çok fazla önemi yok. Ekran kartı da önemli de grafikleri belli işlemci tabanlı bir oyun. Arkadaşınızın işlemcisi nedir?

Arkadaşınızın net bütçesi nedir? Ona göre öneri yapalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı