RX5500 XT görüntü gelmiyor

AlpcnDlk

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar i5 10400 ve rx 5500 xt ile yeni sistem dizdim. Sistemde ekran kartı olduğun hiçbir porttan görüntü alamıyorum. Ekran kartını söküp gömülü ekran kartını kullandığım zaman görüntü alabiliyorum. Ekran kartı takılıyken sistemim çalışıyor. (Görüntü olmamasına rağmen pc çalışıyor, alt+f4 ile kapatabiliyorum.) Yardımcı olabilir misiniz lütfen?
Not: 500w güç kaynağım var.

Oturum şifren yoksa ve 1-2 enter komutu ile ana ekrana ulaşabiliyorsan, akabinde Alt+F4 ile sistemi yalnızca klavye üzerindeki müdahaleler ile kapatabiliyorsan GPU arka planda mutlaka görevini yapıyor demektir.

Yanlış bilgi verebiliyor olacağını düşündüğümden anakart üzerinde herhangi bir uyarı alıp almadığını sormuştum ancak cevap alamadım. Önemli bir detay, lütfen cevapla. Tahminen bir uyarı ışığı yoktur.

Senin problem, yukarıda anlattığın gibi ise ya kablodan ya da GPU'nun sinyal çıkışlarından. Bu sebeple monitördeki portu - kullandığın kabloyu mutlaka paylaş benimle. Ek varsa - dönüştürücü varsa mutlaka paylaş.

1-2 basit test ile sorunun kaynağını anlayabiliriz; gerekirse seni servise yönlendiririm. Yeni aldığın bir kart ise para iadeni almanı sağlarız. Ben de MSI RX5500 XT'yi ebediyete uğurladım geçenlere, ROG1070 kullanıyorum.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Anakart üzerinde herhangi bir uyarı ışığı yanmıyorum ama sırasıyla açılışta nelerin kontrol edildiği yazılıyor. Örn: vga, boot vs. O aşamaları da sıkıntısız bir şekilde geçebiliyoruz. HDMI ve DVI kullanabiliyorum herhangi bir sıkıntı çıkartmıyor. 2 tane monitörle denedim ikiside ekran kartı varken çalışmıyor. GPU üzerinden bağladığımda da çalışmıyor. Ürünü hb üzerinden yeni aldım, sorunu kabul etmeseler bile 2 haftalık cayma hakkım var. Tavsiyeniz iade yönünde olursa hemen iade edebilirim yadapazartesi gününü bekler bir bilgisayarcıya gider başka bir ekran kartı çalışıyor mu diye de deneyebilirim.

Peki o halde imkanın varsa farklı bir sistemde 1 kez test et. Baktın problem devam ediyor; satın aldığın siteden iade kodu alabiliyorsan anlaşmalı kargo ile ürünü geri kargola. Ekran kartın MSI teknik servisine iletilecek ve kontrol edilecektir, problem varsa hızlı şekilde değişim veya iade haklarından birini kullanmanı sağlarlar. Yeni aldığım ürün neden servise gidiyor diye atarlanma yani baştan söylüyorum Süreç bu şekilde işleyecek.

MSI RX5500 ise ben pek memnun kalmamıştım; durup dururken bozulmuştu. Anlattığın gibi ise GPU'de spesifik bir problem var demektir, iade alabilirsin. Biraz daha paraya kıyıp daha iyi bir kart alabilirsin.

Teşekkürler komiserim adamsınız. Akşam akşam yardım ettiniz sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…