RX560 sistem için 500W PSU tavsiyesi

Bütçe
2000

xAYDx

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim oyun oynarken aniden çöküyor. Forza 5 oynarken 5 dakika arayla 2 kere kapandı. Büyük ihtimalle PSU yetersiz kalıyor veya başka bir sebepten kaynaklanıyor. Anlayanlar varsa yazabilir mi? Şu an TX Powermax 350W kullanıyorum.

Sistemim:

• MSI B450M Pro Max II
  • Ryzen 3 1200 AF
  • RX560 4 GB
  • 8x2 GB RAM
  • 500GB HDD
  • 250 GB SSD
  • 500GB M.2 SSD
Sisteme uygun PSU arıyorum. Maksimum bütçem 2K, daha altında olursa tadından yenmez. Aslında birçok forumda dolaştım ama karar veremedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. @Oreki hocam, sizi de araştırırken birçok kez gördüm, fikirlerinizi almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz sisteme bahsettiğiniz PSU yeterli. Başka bi problem mi var güç kaynağı mı arızalı bunu elimizde hiç bir veri olmadan bilemeyiz. Ancak PSU önerisi istersen XPG Pylon modellerine bakmanı tavsiye ederim. Stok durumlarını şuan bilmiyorum ancak 550w-650w bulabilirsin. İleride sistem değişirsen de kullanırsın.

Not: Şimdi baktım da 550w üretimi durdurulmuş sanırım stoklarda göremedim. 650w 2 bin TL ile fiyatlandırılmış. 500 daha çıkabilirsen uzun vadede sağlam bir PSU almış olursun. Ancak ileride doğrudan hazır sistem alırsan PSU satmak durumunda kalırsın. Çok ikilemde kalmama adına öncelikle sistemdeki sorunu tespit etmeye çalış.

Tespit edebilmek için farklı farklı oyunların yanında, OCCT ile stres testine sokabilirsiniz. O zaman aşağı yukarı belli olur.

Önerilen A550BN o fiyata gayet iyi. Tam bütçeyi kullanmak istiyorsanız:

Ancak almadan önce dediğim gibi sorunu tespit etmek için sistemi farklı şekillerde yük altına sokmanız iyi olur.

Tespit edebilmek için farklı farklı oyunların yanında, OCCT ile stres testine sokabilirsiniz. O zaman aşağı yukarı belli olur.

Önerilen A550BN o fiyata gayet iyi. Tam bütçeyi kullanmak istiyorsanız:

Ancak almadan önce dediğim gibi sorunu tespit etmek için sistemi farklı şekillerde yük altına sokmanız iyi olur.

Sabah ilk iş stres testine sokacağım.

Yaptım hocam

Uzun yaptım ancak ekran görünütüsü almamıştım. Değerler aynı kalıyordu

Dosya Ekleri

• OCCT-24628-093853.png
    OCCT-24628-093853.png
    112,6 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri