RX5600M sistemin BF5 ve Valorant performansı

@Mamdiuf Max voltajı 856mV'a sınırladım, normalde 950mV'a çıkıyor. Isınmasın diye yaptım açıkçası. Bu kadar fark yaratması normal değil. Grafik skorunu karşılaştırıyorum bu arada, fizikte düşük çıkması normal. Bende 4600H var

Ben 5800 aldım hangi driver ile yaptınız
Zaten önemli bir fark yok ama
Hocam en son sürücü yüklü şu an. Sürüm numarası 27.20.22023.1004
Buna rağmen Windows Update isteğe bağlı güncelleştirmeler kısmında 27.20.1023.8001 sürümünü gösteriyor. Bir süredir orada ama yüklemedim. Son sürücü de genel olarak hoşuma gitmedi. Muhtemelen eski sürücüye dönerim. Programın basic sürümü demo olarak kullanılabildiği için ücret ödemedim hocam.

Hocam 1.691 MHz hızına çıkmış sizin grafik kartı. Bu yüzden 17000 skoru normal. Ya SmartShift farkı ya da Dell kartı biraz boostlamış desek yanlış olmaz. Hatta 1700 MHz gibi bir hıza yükseltmiştiniz diye hatırlıyorum. Buna istinaden 5546 olan Time Spy skorunuz 6447'ye çıkmıştı. Tabi aynı cihazdan bahsediyorsak.

@Mamdiuf @ue666 Time Spy skoru bu da:

Dell'e bir tık şaşırdım açıkçası. Alpha'nın VBIOS üzerinden baktığımda daha iyi GPU'su var. İlk testte GPU frekansları lineer giderken 2. testte biraz iniş çıkış olmuş, ekran kartı max 78 derece olmuş.

@ue666 Mesajınızı yeni okudum. Dell bu GPU için 1750MHz üst limit koymuş. Ben voltajı düşürünce 1721'e kısmak zorunda kaldım. Yoksa crash veriyordu. Dell bu soğutmaya rağmen boostlamış sanırım. 5500'den 6500'e çıkması SmartShift'i kapatmamdan kaynaklı hocam. Maalesef tam oturuşmamış bir teknoloji. Bu durumda Dell'deki GPU %11 daha iyi görünüyor.

Bunun dışında 115W'lık RTX 2060 sonucu:

Neredeyse gelmişim o noktaya Sadece %2 fark var.

Son düzenleme:
Benim test sonucuna göre maks. 1507 ortalama 1356 MHz görünüyor. GPU-Z'de ise Boost Clock 1248 MHz görünüyor. Genel olarak bir gariplik var ama bu cihazların üstüne düşülmediğini garanti edebilirim. Nitekim Nvidia kartlı bir laptopa yazılmış, düzenlenip benim anakarta entegre edilmiş bir BIOS yazılımı kullanıyorum. 5600M RTX kartlar gibi 90W,115W gibi çeşitlerde çıkmadı bildiğim kadarıyla. VBIOS farkı diyebiliriz. Dell'in bu ürünü ilk SmartShift teknolojisini barındıran laptoptu diye biliyorum. Bu noktada diğer 5600M ekran kartlarına göre ortaya bir fark koyması gerekiyordu. O dönem çıkan haberlerde en azından beklenti yüksekti. Bu yüzden kartın çalışma frekansını yükseltip piyasaya sürdüler diye düşünüyorum. Sizin ekran kartının 9-10 derece daha sıcak çalışması da bu şekilde açıklanabilir. Yalnız bu teoriye ters düşen bir şey de var. 1.985 MHz hızında 55 derecede çalışan 4600H işlemcili Dell. En azından sentetik test sonuçlarına göre. Tabi hangi model olduğunu nasıl bir ayarlama yapıldığını bilmiyorum.

@ue666 SmartShift kendi başına 110W'a kadar boost yapıyor ama cihaz bunu kaldıramıyor. Ben de sürekli iniş çıkış yerine BIOS üzerinden kapattım. Tabii ki uğraşlı biraz ama olsun. Ayarları yazdığım konumda göstermiştim nasıl kapatıldığını. MSI'ın 90W, Dell'in 80W GPU'su olmalı. VBIOS'lardan karşılaştırabilirsiniz. Size o puanı alan arkadaşın laptopu hakkında şu şekilde bilgi verebilirim:

Ben normal karşıladım

Hocam her konuda haklısınız ancak bir gariplik yok cihazın üzerinde fazla durmuyorlar bence de ama gariplik olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi rtx2060 i7 10750h bir pc ile aynı sonuçlar bunlar
B

Bu görsel de jarrods tech sanırım doğrudur ama bu da fazla gibi arkadaşlar

Birisi kağıt üstünde diğeri sentetik testlerde önde görünüyor. Nihai performans bakımından da aynı gibi. Görseldeki gibi bir şey pek akıl kârı değil ama onların maksadı da sınırları zorlamak. Bu arada vantilatörler çok komik geldi.

Hocam her konuda haklısınız ancak bir gariplik yok cihazın üzerinde fazla durmuyorlar bence de ama gariplik olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi rtx2060 i7 10750h bir pc ile aynı sonuçlar bunlar
Hocam gariplik GPU-Z'de, BIOS'ta vb. yerlerde. Bizim ürünü çıkarmak için bir süre belirlemişler ve yetiştiremeyince alelacele piyasaya sürmüşler gibi. Donanım olarak tek eksiği panel kalitesi, yazılım olarak da BIOS ve VBIOS. O kadar zamandır kullanıyorum bunlar dışında sorun diye belirtebileceğim bir şey görmedim. Normal kullanımda bu dediklerimin bir etkisi yok elbette ama BIOS'a girmeye de korkar oldum yaşadığım olumsuz deneyim sonrası.

Ben donanimdan anlarım ama bana yazılım demeyin hiç anlamam yazilimdan bir kere bios a girmişligim yok windows u bile kuramadım pc ciye verdim ama donanim bilgime güveniyorum
Açıkçası yazılım işinden korkuyorum zarar veririm diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…