RX5600M sistemin BF5 ve Valorant performansı

@Radeon RX 5500M Bellek frekansı hocam, 1750MHz yapmayı başarmış. Bazı 5600 XT'lere bile gelmedi bu güncelleme. MSI'da potansiyel olabilir veya farklı bir şey var, bilmiyorum.

Advanced BIOS çok detaylı hocam. Bir sürü seçenek var, tek bir sıkıntı var ben anlamıyorum:D doğru ayarları bulursam performans artar diye umut ediyorum. Önce MUX ile başlayacağım.

@Mamdiuf Performansından memnunum hocam. O yönde bir sıkıntım yok. Kontrol ettiğimde 1750 MHz sınır verilmiş ancak oyunlarda ve testlerde 1500 MHz civarında çalışıyor. Güç sınırı ise 90W. Biraz MSI tarafının başını ağrıtayım, belki insafa gelir bir şey yaparlar.

@Tolga Samet Muhtemelen hocam. 5600M konfigürasyonlu MSI için internette ayar göremedim. Ya Dell laptopta denemişler ya da 5500M grafik kartında.

@Radeon RX 5500M Hocam denerken servislik olmayın da. Sonuçları paylaşırsanız iyi olur. Dediğiniz gibi çok detay var ama ben BIOS'ta Nvidia ibaresi var dediğimde bana Advanced BIOS'a girmeyin deyip geçiştirdiler.

@Radeon RX 5500M Hocam denerken servislik olmayın da. Sonuçları paylaşırsanız iyi olur. Dediğiniz gibi çok detay var ama ben BIOS'ta NVIDIA ibaresi var dediğimde bana Advanced BIOS'a girmeyin deyip geçiştirdiler.

Servispoint komik hocam, Türkiye'de tüm servisler böyle gerçi. En çok övülen Monster dahi laptopu MSI'dan aldığını kabul etmiyor. Laptopu servise vereceğim zaten hocam, macun bakımı için. Vermeden önce denemiş olayım diyorum. Bozulursa hallederler.
@Radeon RX 5500M MUX var mı ki cihazda? Var da etkin mi değil? Olay nedir?

Advanced BIOS'ta MUX seçeneği var hocam. Ama bilgisayarı çökertme ihtimali var.

@Radeon RX 5500M Ne tarz bi' çökme hocam? Ekran vermezse sıkıntı yok, arkadan bataryayı ve BIOS pilini çıkarıp tekrar takarsınız.
Batarya sökme, CMOS sıfırlama butonu vs hiçbir işe yaramıyor. Cihaz güç alıyor ancak açılmaya dair herhangi bir ibare vermiyor. Normal cihazlarda BIOS sıfırlar kullanırsın ama yaşadığım sorunda öyle olmadı. Muhtemelen çöken BIOS yerine yedek BIOS'u kopyaladılar. Çünkü cihaza dair tanımlama bilgileri değişmişti. Tanımlama bilgileri vs(aygıt modeli, seri numarası falan yeniden girildi). Tahminimce iki BIOS çipi var. Birini öbürüne yazdılar. Ya kısa devre yoluyla ya da başka bir yolla. Kısaca bir kullanıcının deneyebileceği her şeyi denedim ancak çözüm olmamıştı.

@ue666 Hmm ciddi bir olaymış. MSI ne diyor bu konuda? MUX desteğini neden kapatmışlar ki?
Nvidia ile ilgili ayarın AMD konfigürasyonunda ne aradığını sordum. Tabi bizim hatamız diyemedikleri için Advanced BIOS'a girmenizi önermiyoruz dediler. Nvidia ayarı falan olunca sapıttı makine. Nvidia konfigürasyonlu bir cihaz için yazılıp bizim cihaza uyarlanmış, o sırada da yeterince kontrol edilmemiş diye düşünüyorum. Yeni bir BIOS yazılımı gerektiğini söyledim. Cihazda sorun yok falan dediler. Tekrar yazmayı düşünüyorum. Ya o BIOS gelecek ya da hesabımı kapatacaklar. 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı