RX570 8 GB GPU kullanımı %100

erroshakan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. PC yeni topladım. RX570 8 GB ekran kartı var, oynadığım bir oyun var oyun içinde 370 FPS, oyun ekranında ise 680 FPS değerleri alıyorum. Birşey dikkatimi kaynak izleyicisinde. GPU kullanımı %100 oluyor, neden bu kadar yüksek çıkıyor 3D yüzde 100 yazıyor ama kullanılan ekran kartı belleği 1-2 GB iken yüzde 100 yazıyor. 3D mi kapatmam lazım ve nasıl kapatırım?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü oyun içerisinde aldığın FPS'i kısıtlamıyorsun, ekran kartın kısıtlama olmadığı için alabileceği en yüksek FPS'i almaya çalışıyor. Bunu da ancak tam yükte çalışarak yapabilir. FPS'inizi kısıtlamanızı tavsiye ederim aldığınız 680FPS'in size bir faydası yok.

Öyle diyorsun da boş yere 100 olursa ısınma yapar
Boş yere değil dostum, 680FPS alabilmek için tam yükte çalışıyor. Valorant'ın dokuları zaten belli, çok fazla VRAM kullandıracak bir oyun değil dolayısıyla 1-2GB civarında VRAM kullanması gayet normal. Yüksek FPS aldığınız için bu kadar yüksek GPU kullanımı.

Teşekkür ederim beyler. Bende korktum hani acaba ters bir durum mu var die o 3d yazısını görünce yanlıs bişey açık sandım.
680 fps yi oyun içi almıyorum zaten ya seçim ekranında oluyor o kdr

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı