RX570 8 GB'la mining yapılır mı?

cagit_31

Yoctopat
Daha fazla  
12. sınıfım artık çok bilgisayar kullanmıyorum. RX570 8 GB OC var mining için özel anakartım yok. Çok elektrik harcar mı?
PC özellikleri:
MSI B85m Gaming anakart.
Intel i5 4.nesil işlemci.
450W PSU.
MSI RX570 8 GB Armor OC ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yapılır. Kartın TDP değeri 150W. PSU mining için belki yetersiz kalabilir sertifikalı sağlam PSU almakta fayda var.

Ben kendim yapıyorum ve 80w ile 26mh civarı alabiliyorum ama benim kart büyük ihtimalle kötü kalitede kalitede denk gelenlerden. Çoğu kişi 80w ile 30mh alabiliyor. 30mh alabilirseniz elektriği çıkarmadan güncel kurla 740 TL kazancınız olur. Elektriği sistemin diğer parçaları da çalışacağı için 110w hesaplarsak faturaya 90 TL etki eder.

Evet yapılır. Kartın TDP değeri 150W. PSU mining için belki yetersiz kalabilir sertifikalı sağlam PSU almakta fayda var.
Mining sırasında sadece Ekran kartı tam yük tüketecek ve voltajlar ile bu yük azaltılabiliyor. PSU yetersiz falan kalmaz.

@kqqk13 hocam ne kadardır mining yapıyorsunuz. Bir de hangi coinden kazsam daha karlı olur.
RX 570 8 GB ile 2 aydır yapıyorum. RX 570 8 GB için şu an en çok kazandıran Ethereum.

@kqqk13 hocam tam olarak nereden kazıyoruz nice hash diye bir yerden başladım ama tam olarak anlamadım 😀 yardım eder misiniz hocam?
Öncelikle Binance ya da başka bir borsada hesap oluşturmalısınız. Ben kendim Binance kullanıyorum ve önerebilirim. Sonra bir kazım programı indirip bunu bir havuza bağlamamız gerekiyor. AMD kartlar için kazım programı olarak Teamredminer indirebilirsiniz. Paylaştığım linkten Windows kullanıyorsanız win.zip yazanı indirmelisiniz ve sonra ayıklamalısınız. Oluşan bat dosyasını düzenle dedikten sonra buraya havuz ve cüzdan kodunuzu bağlamalısınız. Havuz olarak kendimin de kullandığı Nano ile ödeme alabildiğiniz 2miners'ı önerebilirim. Binance borsasını kullanıyorsanız yatırma bölümüne nano yazdıktan sonra orada yazan cüzdan kodunu nanocüzdanadresiniz yerine kopyaladıktan sonra bu kodu Teamredminer'ı düzenle dediğimizde en altta çıkan yere yazıp kaydettikten sonra bat dosyasını çalıştıracaksınız. Ödemeyi kontrol etmek için ise mesajda en altta paylaştığım yere Nano cüzdan kodunuzu kopyalayarak değerleri görebilirsiniz. Hesap ayarlarından minimum ödeme değerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ama size tavsiyem 0,0025 civarında tutmanız. İsterseniz 0,0005 yaparak her gün ödeme alabilirsiniz. OC ayarları her ekran kartı için değişiklik gösteriyor. Şimdilik 2050 Memory Clock, 1100 GPU Clock ve mh düşene kadar power limiti kısmayı deneyebilirsiniz. Fan'ı da ekran kartı 55 derece civarında kalacak şekilde ayarlamalısınız.

teamredminer.exe -a ethash -o stratum+tcp://eth.2miners.com:2020 -u nanocüzdanadresiniz.trmtest -p x

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı