RX570 Boşta 50 Derece

Kardeşim normal bendede aynı durum ben sırf bunun ıcın asus turkıye aradım beyfendı yaz aylarında asus ekran kartlaır ıcın bu normaldır egerkı oyunlarda asırı donmalar takılmalar pc yenıden baslatmak olayı varsa o zaman sıkıntı gonderın bakalım dedıler 85 c kadar normal dedıler

RX 570 Armor kullanıyorum. Kendi fan ayarında boştayken 50 derece civarında geziniyor ve fanlarını bu sıcaklıktayken çalıştırmıyor. Problem olacağını düşünmüyorum. Afterburner üzerinden fan ayarı yapılabilir.

AMD kartlarda biraz sıcaklık sorunu var galiba. Bende GTX 1050'den RX 570 8GB Pulse'ye geçtim. 1050 boşta 35 derece dolaylarında iken RX 570 45 derece.

Armor 8GB modelini kullanıyorum. Fanlar çalışmıyor, boşta 36 derece, maksimum 38 derece oldu. Kasamda 2 intake 2 egzoz fan mevcut. Havalandırma düzgün yapılırsa boştaki sıcaklığı inecektir.

Yükte sıcaklıklar ne durumda? Fanlar dönmüyor yaz ayları sıcak malum takmayın fazla. Önemli olan yükte çıktığı sıcaklıklar.
Sapphire RX590 sahibi olarak konuşuyorum, bu yaz aylarında yükte en fazla 75-78C'leri gördüm.
Sorun yok hocam. Eğer size fazla geliyorsa içim rahat olsun derseniz undervolt yapabilirsiniz RX kartlarda voltaj gereksiz fazla verilmiş hem kartın ömrünü uzatırsınız hemde yeterli undervolt ile sıcaklıklarda düşüş yaşarsınız.
ben sıcaklıklardan şikayetçi değilim ama yine de bu dediğiniz yapılabilir mi? Performansa nasıl bir etkisi olur? Bir de en güvenli şekilde nasıl yaparız?

Sapphire RX590 sahibi olarak konuşuyorum, bu yaz aylarında yükte en fazla 75-78C'leri gördüm.

ben sıcaklıklardan şikayetçi değilim ama yine de bu dediğiniz yapılabilir mi? Performansa nasıl bir etkisi olur? Bir de en güvenli şekilde nasıl yaparız?
Çok abartmadıkça performanstan bir kaybınız olmaz kartın ömrünü uzatırsınız.
MSI Afterburner üzerinden yapabilirsiniz. Burada konusu açıldı ve bir miktar bilgi birikimi mevcut, yararlanabilirsiniz. Model farkını ve core clock farkını göze alarak kendinize göre ayarlayın. Witcher 3 de 80-85 arası çalışan kartım bu sayede 72 dereceyi geçmiyor. Şahsen core voltajı, core clock düşürmeden -81 olarak kullanıyorum hiçbir sorun yok. Kimisi -100, -150 düşürebiliyor hata almadan karttan karta değişiyor.
Eğer yapacaksınız aşama aşama gidin 60 civarı başlayın oyunlarda sıcaklıkları, kaç vat çektiğini, core clock vb. bunları kontrol ederek ilerleyin ve GPU stres testine sokun. Ayrıca Watman hataları için bilgisayarınızı birkaç kez yeniden başlatmanızı öneriyorum.
19.7.1 Optional sürümde hata alırken 19.5.2 onaylı sürümde hata almadım bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. Kolay gelsin. 🙂

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı