RX570 kod 22 ve 31 hatası

zixeN

Decapat
Katılım
23 Nisan 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba 3-4 ay önce bilgisayarımı tamamen CD ile formatlamıştım, kurmuştum halletmiştim. Fakat son 3 ayda ekran kartım "hata kodu: 22" diye bir hata veriyor (Driver Booster aygıt hata algılamasında). İnternetten çözümlerine falan bakmıştım; aygıt yöneticisinde devre dışı kalmış olabilir oradan etkinleştirin falan diyordu ama aygıt yöneticisinde etkin halde ama sarı bir üçgen içerisinde ünlem işareti oluyordu. Sonra aygıt yöneticisinde ekran kartımın üzerine sağ tıkladım, özelliklere bastım orada ise Driver Booster aksine;

"Windows, aygıtın gerektirdiği sürücüleri yükleyemediğinden, bu aygıt düzgün olarak çalışmıyor. (kod 31)

{İşlem başarısız}
İstenen işlem, başarısız oldu."

Hatası ile karşılaştım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Driver Booster'dan hatayı düzeltip restart atınca düzeliyor ama her bilgisayarı kapattığımda ve ertesi gün açtığımda bu sıkıntıyı en az 1 kere çekiyorum. Yukarıdaki olaydan çıkan sorun ise 144Hz'den 64Hz'e sabitliyor ve hatayı uygulama yardımıyla düzeltip restart atmadan değiştiremiyorum, sadece 64Hz seçeneği oluyor.

Bilgisayar özelliklerim:

Monitörüm LG model 144Hz.
Ekran kartım RX570 4 GB.
i3-9100F 4Core 3.1GHz
16 GB DDR4 RAM.
İşletim sistemim Windows 10.

Not: DDU ile Driver'ı kaldırdım fakat aynı sorun driver olmadan devam ediyor, ha bir de safe mode ile kaldırdım yani tamamen dosyalar silinmiş durumda, buna rağmen 64Hz sorunu yaşıyorum ve driver kurduğum zaman sorundan asla kurtulamıyorum her açtığımda karşılaşıyorum asla düzelmiyor.
 
Hocam Driver Booster'la kurmayın. DDU ile kaldırıp bu linkten işletim sisteminizi seçip WHQL ibareli sürücüyü kurun.
1634560369231.png
 

Geri
Yukarı