Çözüldü RX570 oyun oynarken siyah ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BeratMrl

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben ben yaklaşık 1 ay önce bir bilgisayar topladım ama işler beklediğim gibi gitmedi. Oyun oynarken veya video izlerken bana 4-5 saniyelik siyah ekranlar veriyor. Kafasına nasıl eserse o şekilde veriyor bazen sıkıntısız oynatıyor bazen ise her tuşa tıklayışımda siyah ekran veriyor birkaç saniyeliğine. Sistem özelliklerim;

ASUS RX570 ROG STRIX 8 GB GDDR5 OC 256Bit AMD Radeon DX12 ekran kartı.

AMD Ryzen 3 3100 soket AM4 Wraith soğutucu 3.6 GHz 16MB önbellek 65W işlemci.

MSI B450M PRO- M.2 Max AMD B450 soket AM4 DDR4 3466(OC) M.2 anakart.

Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD (3400 MB okuma / 2300 MB yazma)

G.Skill 8 GB (1x8GB) Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V tek modül RAM.

İnternette AMD ekran kartlarında böyle sorunlar olduğunu söylüyorlar. Bu konuda bilgisi olan cevap verirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Bu mesajın üzerinden geçen süre boyunca hiç sorun yaşadın mı? Yaşamadıysan, hangi sürümü kullanırken problemin çözüldü?
Merhaba,geç cevap için kusura bakma. Aradan geçen 3 aylık sürede herhangi bir sorun yaşamadım. Problemimi hangi sürüm ile çözdüğümü hatırlamamaktayım maalesef ama size önerim en son sürümü yüklemeniz ve her zaman recommended olan sürümleri yüklemeniz yönünde. Eğer driverı yükledikten sonra yeniden aynı sorunu yaşarsan sürümü düşürmeyi dene o şekilde de sorun çözülebilir. Ayrıca DDU ile değil AMD'nin kendi driver silme uygulaması olan AMD Cleanup Utility'i kullanmanı öneririm. Bu yapacağın işlemler bende işe yaradı fakat sende çalışacağının garantisini veremem. Bileşenlerine zarar gelmez ama yinede söyleyeyim oluşabilecek bileşen zararlarında sorumluluk bana ait değildir.

Merhaba,geç cevap için kusura bakma. Aradan geçen 3 aylık sürede herhangi bir sorun yaşamadım. Problemimi hangi sürüm ile çözdüğümü hatırlamamaktayım maalesef ama size önerim en son sürümü yüklemeniz ve her zaman recommended olan sürümleri yüklemeniz yönünde. Eğer driverı yükledikten sonra yeniden aynı sorunu yaşarsan sürümü düşürmeyi dene o şekilde de sorun çözülebilir. Ayrıca DDU ile değil AMD'nin kendi driver silme uygulaması olan AMD Cleanup Utility'i kullanmanı öneririm. Bu yapacağın işlemler bende işe yaradı fakat sende çalışacağının garantisini veremem. Bileşenlerine zarar gelmez ama yinede söyleyeyim oluşabilecek bileşen zararlarında sorumluluk bana ait değildir.
Sadece driver mi güncelledin, Radeon ayarları ile oynamadın mı hiç? Veya alternatif farklı ayarlar yapmadın mı? Eğer sadece driver güncellemesi ile sorun kalktıysa ve sorununuzu çözen driveri hiç ellememiş hala aynı driveri kullanıyor iseniz Radeon programı veya Aygıt yönetici üzerinden kullanmış olduğunuz driver sürümünü bizimle paylaşır iseniz deneriz ve belki aynı sorunu yaşayanlar olarak çözüme ulaşabiliriz.

Sadece driver mi güncelledin, Radeon ayarları ile oynamadın mı hiç? Veya alternatif farklı ayarlar yapmadın mı? Eğer sadece driver güncellemesi ile sorun kalktıysa ve sorununuzu çözen driveri hiç ellememiş hala aynı driveri kullanıyor iseniz Radeon programı veya Aygıt yönetici üzerinden kullanmış olduğunuz driver sürümünü bizimle paylaşır iseniz deneriz ve belki aynı sorunu yaşayanlar olarak çözüme ulaşabiliriz.
Sadece driver yüklemesi yaptım. Başka bir ayarla oynama yapmadım. Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) sürümünü indirmiştim o an en güncel sürüm bu olduğu için onu indirmiştim. Üzerine çıkan en güncel driverları yükledim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı