RX570 R5 1600 sistem Forza Horizon 5'te FPS düşmesi oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Quartmo

Decapat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
466
Çözümler
3
GPU: RX570 4 GB.
CPU: R5 1600.
RAM: 2x8
Anakart: ASRock320M HDV r4.0
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM.

Yok arkadaş anlayamıyorum bu FPS droplardan SSD FPS dropu çözer mi diyorum adam hayır çözmez diyor ne çözecek o zaman?
 
GPU: RX570 4 GB.
CPU: R5 1600.
RAM: 2x8
Anakart: ASRock320M HDV r4.0
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM.

Yok arkadaş anlayamıyorum bu FPS droplardan SSD FPS dropu çözer mi diyorum adam hayır çözmez diyor ne çözecek o zaman?
Hocam aynı sistemi kullanıyorum işlemcim ryzen 5 3600 fakat hiçbir sorun yaşamıyorum virüs olmadığından emin misin şu sıralar mining virüsü yaygın insanların bilgisayarlarında mining yapıyorlar(bu arada benim ekran kartım 8 GB)
 
Oyunun VRAM kullanımını tam olarak hatırlamıyorum fakat dropların bundan dolayı olma ihtimali var.

3730-3900 aralarında geziyor.

Oyun ayarları nedir? Çile çektirecek kadar FPS düşmesi varsa HDD ömrünü dolduruyor da olabilir, gerekli termal ve mekanik testleri yapmak lazım.

FH4 Steam versiyonu çile çektirecek kadar ama FH5 o kadar değil FPS düşmesi olmuyor ama ara sıra olduğu için moralimi bozdu.
Ayrıca oyun ayarları filtreleme ve gölgelendirme high diğerleri medium.
Hocam aynı sistemi kullanıyorum işlemcim Ryzen 5 3600 fakat hiçbir sorun yaşamıyorum virüs olmadığından emin misin şu sıralar mining virüsü yaygın insanların bilgisayarlarında mining yapıyorlar(bu arada benim ekran kartım 8 GB)

Mining virüsü olacağını zannetmiyorum zaten yeni formatladım PC'yi, mining virüsü olsa oynanılmaz diye tahmin ediyorum PC yorulur.
SSD Alsam kesin çözüm olur mu ki?
 
Son düzenleme:
@Quartmo 7200 Rpm HDD ile herhangi bir problem yaşamadan oynuyorum ben, tabii ben orijinal kullanmıyorum ancak göze batacak kadar olmayan gözardı edilebilir minik takılmalar için diyorsan SSD masrafına girmeden herhangi bir SATA SSD bulabilirsen deneme yapman daha sağlıklı olur. Bu arada bileşenlerde herhangi bir ısınma sorunu yok değil mi?
 
@Quartmo 7200 RPM HDD ile herhangi bir problem yaşamadan oynuyorum ben, tabii ben orijinal kullanmıyorum ancak göze batacak kadar olmayan göz ardı edilebilir minik takılmalar için diyorsan SSD masrafına girmeden herhangi bir SATA SSD bulabilirsen deneme yapman daha sağlıklı olur. Bu arada bileşenlerde herhangi bir ısınma sorunu yok değil mi?

Hocam maaşallah 1400 RPM de 67 derece GPU işlemci 57 derece. Deneyebilecek SATA SSD yok mesela R6 da drop olmuyor Forza da ki gibi ama anlamış değilim bu PC'yi aldım sürekli şu FPS dropu araştırıyorum tam 1 yıl olacak artık sabrım taştı. O kadar hayal kurduk bu muydu?
 
@Quartmo sorunu yaşadığın anı görebileceğimiz küçük bir video paylaşabilme olanağın var mı? Merak ettim, çok rahatsız edici mi gerçekten.
hocam öyle donup kalan şeklinde bir düşüş değil, 60 fps 59 a düşüyo tık saniyesinde düzeliyo vram 3550 kullanıyordu sadece dc açık diğerleri kapalıydı çok öyle her şeyde olamadığı için kayıt zahmetli olacaktır zaten anlatışımdan anlayabilirsiniz umarım.
Gerçekten pc de sorun olduğunu sanmıyorum hdd de problem vardır diye düşünüyorum arkadaşlarıma bile konuştum olmaması lazım diyorlar hele iki kanal sekiz gb lık ramlerde yağ gibi akıyorda droplar mevcut maalesef f1 2021 de mesela var cpu dar boğazı olamaz en son depolama alanı şüpheli çıkıyor..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı