RX570 sıcaklığı 81 derece

Arda Solmaz

Centipat
MSI Armor 4 GB O.C Edition ekran kartım var. ETS 2'de yüksek grafiklerde iken 81 derece gördüm. Bu normal mi beni korkutuyor. Korkmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Armor 4 GB O.C Edition ekran kartım var. ETS 2'de yüksek grafiklerde iken 81 derece gördüm. Bu normal mi beni korkutuyor. Korkmalı mıyım?
"ASUS ROG Strix RX 570 4G" ekran kartı modeline sahibim, ultra ayarlarda 78 dereceyi gördüğüm olmuştu, daha ağır oyunlarda ise 80'i görmüştüm. Sorunumu geniş ve tüm fanların ekran kartına hava verdiği bir kasaya geçerek çözdüm. Kasanızın durumu nedir? Hava akışı nasıl? Kaç tane fan mevcut?

Kasanın modeli nedir? 81 derece tehlikeli olmasa bile yüksek bir sıcaklık.

Kasa bu ama sadece kasa PSU başka ama fanlar aynı 2 tane var fan.
"ASUS ROG Strix RX 570 4G" ekran kartı modeline sahibim, ultra ayarlarda 78 dereceyi gördüğüm olmuştu, daha ağır oyunlarda ise 80'i görmüştüm. Sorunumu geniş ve tüm fanların ekran kartına hava verdiği bir kasaya geçerek çözdüm. Kasanızın durumu nedir? Hava akışı nasıl? Kaç tane fan mevcut?

Kasa bu ama sadece kasa PSU başka ama fanlar aynı 2 tane var fan.

Fan hizinizi ozellestirebilirsiniz radeon uzerinden cidden fark yapiyor kulaklik takiyorsaniz tavsiye ederim.
Yeterince çalismiyor fanlar bence ben baktigimda 70 derecede 70'i calisiyordu en az 80 calismasi lazim fanin ses yapsa bile sogutmasi daha onemli.

"ASUS ROG STRIX RX 570 4G" ekran kartı modeline sahibim, Ultra ayarlarda 78 dereceyi gördüğüm olmuştu, daha ağır oyunlarda ise 80'i görmüştüm. Sorunumu geniş ve tüm fanların ekran kartına hava verdiği bir kasaya geçerek çözdüm. Kasanızın durumu nedir? Hava akışı nasıl? Kaç tane fan mevcut?

Her şeyi değiştim zaten bir tek kasa kaldı onu da düşünüyorum şimdi kasa değişsem mi yoksa 1 adet egzoz fan mı alsam?

Kasadaki hava akışı açıkçası pek iyi durmuyor ama idare eder gibi, kasanın kendi PSU'sunu kullanmadığınız iyi olmuş. Kendi PSU'su çok kalitesiz. Forumda birden fazla RX serisi ekran kartları için Undervolt rehberleri var, göz atarsanız iyi olur, gayet faydasını görmüştüm ben açıkçası. Örnek olarak şu konuyu verebilirim;
Zamanında işime yaramıştı, deneme yanılma yöntemi ile kurcalamanız gerekecek, ekran kartı crash verecek, doğru ayarı siz kendi ekran kartınıza bulana kadar, ince iş biraz. Araştırıp dediğim işlemi yaparsanız faydasını görürsünüz.

Armor modeli soğutması zayıf bir kart. Kasanızında aynı şekilde ön tarafın cam olması sebebiyle havalandırması kötü. Kasa değişmek dışında yapılabilecek pek bir şey yok.

Kasadaki hava akışı açıkçası pek iyi durmuyor ama idare eder gibi, kasanın kendi PSU'sunu kullanmadığınız iyi olmuş. Kendi PSU'su çok kalitesiz. Forumda birden fazla RX serisi ekran kartları için undervolt rehberleri var, göz atarsanız iyi olur, gayet faydasını görmüştüm ben açıkçası. Örnek olarak şu konuyu verebilirim;
Zamanında işime yaramıştı, deneme yanılma yöntemi ile kurcalamanız gerekecek, ekran kartı crash verecek, doğru ayarı siz kendi ekran kartınıza bulana kadar, ince iş biraz. Araştırıp dediğim işlemi yaparsanız faydasını görürsünüz.

Peki buna bakacağım. Hepsiburada'dan almıştım 2 yıl garantisi var. Isınma sorunu var deyip göndersem. ROG STRIX alsam ne değişir? Zamanında da ROG STRIX istiyordum fakat o 1300 TL iken bunu 700 TL gibi çok güzel bir fiyata almıştım. Hepsiburada kendi satıyordu başka bir firma değil. Garantiye gönderip yeni geleni satsam şu an ROG STRIX ile bunun arasında 50-100 TL fark var.

Dostum kartında herhangi bir sorun yok, servis olduğu gibi kartı geri gönderecektir.
Sapphire RX570 nitro+ kullanıyorum, Rx570 ler arasında en hızlı modeldir. 75C lere çıkabiliyor oyunlarda, ekran kartları için bu sıcaklıklar normal. Ön kısmı mesh panel olan veya yan kapağında fan takabileceğiniz bir kasa sıcaklıkları düşürecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı