RX570 sıcaklık sorunu

Jaykover

Megapat
Yer
Beyoğlu
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,

Özellikle monitörü 144 Hz'e aldığım zaman ekran kartının sıcaklığı boşta 50 derece civarında oluyor. Ancak 60 Hz'de 35 derece civarı. Her iki durumda da oyun içi sıcaklıkları birbirine denk.

Bu durum normal mi? Sebebi ne olabilir?

Ekran kartı Sapphire Nitro+ marka.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam,

Özellikle monitörü 144 Hz'e aldığım zaman ekran kartının sıcaklığı boşta 50 derece civarında oluyor. Ancak 60 Hz'de 35 derece civarı. Her iki durumda da oyun içi sıcaklıkları birbirine denk.

Bu durum normal mi? Sebebi ne olabilir?

Ekran kartı Sapphire Nitro+ marka.
Önemli olan yüklendiğinde ne kadar ısındığı. Boşta 50 derece yani çok iyi bir değer sayılmaz ama kötü de değil ısındığında 70-75 dereceyi geçerse normale göre ısınıyor. Buna bağlı olarak kullandığın kasa da çok değiştirir. Şuan benim 2 fanlı RX580 8GB oyundan çıktım şimdi düşüyor odam 33 derece civarı sıcaklığı 50 derece ve düşüyor. Ama benim bilgisayarıma 3 monitör bağlı biri 144Hz.

Önemli olan yüklendiğinde ne kadar ısındığı. Boşta 50 derece yani çok iyi bir değer sayılmaz ama kötü de değil ısındığında 70-75 dereceyi geçerse normale göre ısınıyor. Buna bağlı olarak kullandığın kasa da çok değiştirir. Şuan benim 2 fanlı RX580 8GB oyundan çıktım şimdi düşüyor odam 33 derece civarı sıcaklığı 50 derece ve düşüyor. Ama benim bilgisayarıma 3 monitör bağlı biri 144Hz.
Oyun içi sıcaklıklar neredeyse aynı. Mesela PUBG Lite iki yenileme hızında da maksimum 74 dereceyi gördü. Anladığım kadarıyla olası bir durum. Ancak sorun şu ki; boşta bu ısılarda çalışması kartın ömrüne mutlaka olumsuz yönde etki edecektir.
Büyük ihtimal 144 Hz'e aldığında bellek frekansları 1750'ye çıkıyor bu da kartı daha fazla çalıştırıyor. Bellek frekansları yüksek mi 144 Hz de? Eğer öyleyse en son sürücüye güncellemeyi dene. Eğer düzelmezse başka port'a takmayı dene.

Tam da dediğiniz gibi. 60Hz 300Mhz iken 144Hz 1750Mhz. Bu kadar fark olması şaşırttı açıkçası.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı