RX570 sistem Secure Boot modunda açılmıyor

yusufarrt

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Stajyer
RAM
Viper 8GB 3200Mhz CL16
SSD veya HDD modeli
XPG 256GB FullRGB M.2 SSD / WD 1TB/2TB 7200RPM HDD
Ekran kartı
Sapphire Pulse RX570 8GB
Anakart
Gigabyte A320M-S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 12nm
İyi akşamlar, sistemim:
Gigabyte A320M-S2H
AMD Ryzen 5 1600
Sapphire Pulse RX570 8 GB
Viper 8 GB 3200MHz RAM
XPG 256 GB M.2 FullRGB SSD
WD 1TB HDD
WD 2TB HDD
High Power 500W 80+ Bronze PSU.

Soruna gelecek olursak, biliyorsunuz ki Gigabyte anakartlarında UEFI desteği olmayan ekran kartlarında BIOS'tan Secure Boot ayarını açtığımızda sistemden görüntü alamıyoruz.

Fakat şöyle bir sorun var ki benim ekran kartımda (RX570) UEFI desteği bulunmasına rağmen CSM'yi kapatıp Secure Boot'u açtığımda sistemden görüntü alamıyorum. Secure Boot'u açtığımda depolama birimlerinde M.2 SSD'imi göremiyorum sadece HDD'leri görebiliyorum. Sorun bir tek bende mi oluyor yaşayan var mı benden başka? Çözüm lazım bu gece halledemezsem Windows 10'a geri döneceğim. BIOS'u güncelledim olmadı. Sıfırladım yine olmadı.

Gigabyte anakartlarda softbrick diye bir olay vardı diye biliyorum

Gigabyte anakartlarda softbrick diye bir olay vardı diye biliyorum
Evet uefi desteklemeyen bir ekran kartınız var ise ve gigabyte anakarta sahipseniz csm'yi kapatıp secure boot ayarını açınca anakart softbrick moduna geçiyor sistemden görüntü alamıyoruz ama benim ekran kartımda uefi desteği olmasına rağmen bu hatayı vermesini ben anlamıyorum

msinfo yazdığımda bios modu eski olarak gözüküyor windowsu uefi olarak kurmadım sorun bundan kaynaklı olabilir mi? bi alakası var mı?

BIOS UEFI, GPT olması gerekiyor windows 7 için. Usb ye buna göre boot etmediyseniz imajı yeniden bu şekilde yazdırın. Windows 8 ve 10 için, BIOS UEFI, MBR

BIOS UEFI, GPT olması gerekiyor Windows 7 için. USB'ye buna göre boot etmediyseniz imajı yeniden bu şekilde yazdırın. Windows 8 ve 10 için, BIOS UEFI, MBR.

Sonuç olarak Windows 10'a geri dönüyoruz anlaşılan Windows 11 gerçekten sorunlu bir işletim sistemi yanından bile geçmemek lazım. Yorumlarınız için teşekkürler.

Sonuç olarak Windows 10'a geri dönüyoruz anlaşılan Windows 11 gerçekten sorunlu bir işletim sistemi yanından bile geçmemek lazım. Yorumlarınız için teşekkürler.
Denetim masasında win 11 için sisteminizin yükseltme gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığına bakmadınız mı? Benim sistemi uygun bulmuyor win 10 devam ediyorum mesela.

şöyle bir şey söyleyeyim size ben softbrick durumunu yaşadım 5 adet ekran kartı denedim UEFI desteği olanı da olmayanıda hiç bir şekilde bozulmanın ev ortamında düzeltmesi olmuyor en azından benim sahip olduğum anakartta ,kesinlikle bir teknik servis görmesi gerekiyor çok kurcalamayın ben win 11 kullanıyordum win 10 a geçtim tüm sıkıntılarım kayboldu hala sorunlar devam ediyor bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…