RX570 sistemde DPC_WATCHDOG_VIOLATION mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

PoinS0507

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 3200MHz CL16 1.35V
SSD veya HDD modeli
Kingston 480GB A400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD
Ekran kartı
ASUS RX570 ROG STRIX OC 8GB GDDR5 256Bit
Anakart
ASUS PRIME A320M-F
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100
FIFA oynarken görüntü ve ses birden dondu ve mavi ekran aldım.
Daha önce de garip bir şekilde oyunlardan çıkarken mavi ekran veriyordu ama Malwarebytes silerek çözmüştüm.
Bütün aldığım mavi ekranların minidump dosyalarını ekledim.
minidumps

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair programlarınızı kaldırın.
Malwarebytes yazılımı hala sisteminizde driver çalıştıramamış görünüyor. Tam olarak temizlenememiş galiba. Malwarebytes tekrar sisteminize kurun ardından hem corsair hem Malwarebytes yazılımlarınızı alttaki şekilde kaldırıp artık temizleyin. Artık temizleme bitene kadar sistemi yeniden başlatmayın. Bitince manuel olarak başlatın.
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.

AMD driverınızı alttaki şekilde güncelleyin.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

İnternetsiz güvenli moda girmek için :
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa) : Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.
AMD işlemci driverınızı güncelleyin.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmının yanındaki yere tıklayıp işlemcinizin modelini yazarak (Örnek Ryzen 9 7945HX) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi işlemcinizi seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

İnternetsiz güvenli moda girmek için:
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa): Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.

İşlemlerden sonra yeni dosyalarla geri dönüş yaparsınız. Sorununuzun çözülüp çözülmediğini belirtirsiniz.

Aldığım ilk 4 mavi ekranda Malwarebytes yüklüydü, onu sildikten sonra 1 tane aldım. Düzgün belirtmemişim yukarıda kusura bakmayın. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim. Zaten ara ara oluyordu ama şu an için mavi ekran vermedi. Corsair ICUE yazılımı ile ilgisi nedir acaba sorunun? Onu silmek istemiyorum çünkü.

Aldığım ilk 4 mavi ekranda Malwarebytes yüklüydü, onu sildikten sonra 1 tane aldım. Düzgün belirtmemişim yukarıda kusura bakmayın. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim. Zaten ara ara oluyordu ama şu an için mavi ekran vermedi. Corsair ICUE yazılımı ile ilgisi nedir acaba sorunun? Onu silmek istemiyorum çünkü.
Bazı kişilerde muhtemelen düzgün yüklenmemesi veya yüklenirken kişiye bağlı olmayan sorunlardan dolayı mavi verdirebiliyor sanırım. Eğer üsttekilerden sonra tamamen çözülmediyse revo ile kaldırın sonra geri yükleyin.

O zaman şu an için dediğimiz gibi Malwarebytes silince ve ekran kartı driverınızı kaldırıp tekrar yüklediğinizde sorun çözüldü diyebilir miyiz? Eğer sorun devam ediyorsa yeni dump dosyaları atın. Etmiyorsa söylersiniz :) İyi günler.

Bazı kişilerde muhtemelen düzgün yüklenmemesi veya yüklenirken kişiye bağlı olmayan sorunlardan dolayı mavi verdirebiliyor sanırım. Eğer üsttekilerden sonra tamamen çözülmediyse revo ile kaldırın sonra geri yükleyin.

O zaman şu an için dediğimiz gibi Malwarebytes silince ve ekran kartı driverınızı kaldırıp tekrar yüklediğinizde sorun çözüldü diyebilir miyiz? Eğer sorun devam ediyorsa yeni dump dosyaları atın. Etmiyorsa söylersiniz :) İyi günler.
minidumps
Dün gece yine 2 kere mavi ekran yedim. Revo ile kaldırıp tekrar kurdum corsair icue yazılımını.

minidumps
Dün gece yine 2 kere mavi ekran yedim. Revo ile kaldırıp tekrar kurdum corsair icue yazılımını.
Sorun devam ediyorsa RAM hızını BIOS'tan 3133 değerine çekebilir misin geçici olarak sorun çözülecek mi bak. Çözülmüyorsa Corsair'i sadece geçici olarak kaldır. Birkaç gün test et. Bu süreçte mavi yersen yeni dump dosyası paylaş. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı