RX570 ve Ryzen 5 1600 sistemde düşük GPU kullanımı

baran2202

Centipat
Arkadaşlar sistemim geleli birkaç gün oldu oyun testlerini BIOS güncellemesi, RAM frekanslarını, ekran kartı sürücüsünü her şey güncelledim. Fortnite'ta aklıma bir şey takıldı. Windows+g tuşu ile bir sekme açılıyor ve GPU, CPU, RAM yüzdeleri geliyor. GPU kullanımı düşük gibi geldi bana. Bunlardan anlamıyorum fakat internetten baktım GPU kullanımı 100 de 90 larda olması gerekmiş. Benimki 50'lerde. Darboğaz mı yaşıyorum? Düşünmüyorum çünkü ekran kartı ile işlemcim uyumlu.
  • Gigabyte RX 570 Gaming mı 4 GB DDR4 256 Bit
  • Gigabyte B450M S2H 3200 MHz anakart
  • Ryzen 5 1600 19MB
  • PSU Corsair 550W
  • SSD 240GB
  • 1TB harddisk
  • Corsair 8 GB 3000MHz RAM
Arkadaşlar aşağıya bir görsel bırakıyorum, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vsync, FPS'i monitör hz'ine sabitleyerek yırtılma gibi sorunları ortadan kaldırır. Dolayısıyla açıksa FPS'iniz sınırlı olacağından düşük GPU kullanımı normal.

Monitor özelliği Freesync yada Gsync oluyor, FPS iniz sabit mi?
Freesync monitörüm fps de sabit değil
Vsync, FPS'i monitör hz'ine sabitleyerek yırtılma gibi sorunları ortadan kaldırır. Dolayısıyla açıksa FPS'iniz sınırlı olacağından düşük GPU kullanımı normal.
Monitörüm 75 hz vsync açıkmı diye nereden bakabilirim

Muhtemelen yanına bir RAM daha alırsanız sorununuz çözülür. Aynı şeyi ben de yaşıyorum. RAM kullanımınız sadece oyun için %70. Bunun arka plan kullanımı da var.
Freesync monitörüm fps de sabit değil

Monitörüm 75 hz vsync açıkmı diye nereden bakabilirim
Oyunun grafik ayarlarında Vsync seçeneği olacaktır.

İkinci bir 8 gb ram alacağım ama ilerde.Şimdi benim kafamdaki şey şu ben fortnite ta 140 fps alıyorsam gpu kullanımı daha yüksek olsa daha mı fazla fps alırım.

Monitor de ki freesync in açık-kapalı olması bir şeyi değiştirmez. Oyun ayarlarından FPS inizi sabitleyecek her şeyi kapatın.
İkinci bir 8 gb ram alacağım ama ilerde.Şimdi benim kafamdaki şey şu ben fortnite ta 140 fps alıyorsam gpu kullanımı daha yüksek olsa daha mı fazla fps alırım.
Bunu kendiniz deneyerek öğrenebilirsiniz VSYNC' i kapatıp deneyin.

Evet, öyle olur. Ancak 140 FPS alıyorsanız fazlasının pek de önemi yok. Fazla takılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…