RX570 vs RX 6500XT

PCIe 3.0 ve 4.0 arasındaki fark veri aktarım hızı ve sundukları bant genişliği. Ekran kartının belleğinde değişen bir şey yok, dediğimiz şey darboğaz değil yani. Darboğazın bununla uzaktan yakından alakası yok.


Bunları bende biliyorum :). Bant genişliğinin kısıtlanmasından dolayı veri aktarımında gecikme yaşanıyor bunun sebebinde de performansta kayıp yaşıyoruz. Teorik olarak darboğaz demek yanlış olmuyor. Dediğim gibi uzatmanın manası yok.
 
Arkadaşlar ben de biliyorum çok bir fark olmayacak performans açısından, üzerine para eklemeden değiştirebiliyorsam sıfır ve güncel bir kartım olsun en azından.

Kartına driver sürüm güncellemesi geldiğine göre kartın hala güncel durumdadır hiçbir fark olmuyacağı için çok gereksiz bir hareket olur en kötü alacağın kart 6600OLSUn.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı