RX570 vs RX580

mahebr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ikinci el olarak ekran kartı bakınıyorum. Bulduğum iki ekran kartı arasındaki fiyat farkı oldukça yüksek sizce hangisi tercih edilmeli? Mining 'de kullanılan ekran kartı alınır mı?

RX570 ;
Asus 4GB, 1 yıl miningde kullanılmış yazılan bilgilere göre güncel kondüsyonu ve sıcaklık değerleri güzelmiş, arka görüntü çıkışlarında yalnızca dvi varmış ve son olarak arka etiketinde RX470 yazıyormuş gümrükten geçirirken daha ucuza maal olsun diye fiyat olarak 450 TL.

RX580 ;
Markalar;Sapphire, Gigabyte 700 TL çapında 4-5 adet kart bulunuyor. Bir çoğu miningsiz yazılmış ve garantisi devam ediyor olarak belirtilmiş.

Soruma gelecek olursak aradaki 250 TL fark değer mi? Miningli kart alınır mı, ne gibi sorunlar çıkartır? Bu fiyatlara bu güçte 2.el ekran kartı öneriniz var mı?

700TL verebiliyorsan ki bence bu büyük bir para. Paranı riske atmamak için 850-900TL'ye indirimleri takip ederek sıfır RX 570 alabilirsin.
Evet, verebilirim. FPS farkları 10-15 bu yüzden değer mi 250 TL arada ki fark için sizce? Bir de alacağım 580 'ler için garantisi devam ediyor yazılmış. Bilginiz var ise miningli bir kart alınır mı? Söylediğim RX570 üstünden de yorum yapabilirseniz sevinirim. Elimde R7 265 var bunu satıp alacağım.

Yani klasik bir söz vardır. Teknoloji işi şans işi. Sana kalmış. Belki de çok kısa ömrü olacak miningli kartın. Bilemezsin.
Ama bir yandan da belki diğer kartında kısa bir ömrü olabilir yani anladığım kadarıyla sizin tavsiyeniz hangisi olur 450 TL' den 570 mi 700 TL 'den 580 mi? Arada ki farka değer mi yani?

Eğer 8 GB'lık versiyon ise kesinlikle RX 580. Fiyat farkına değer.
Geneli 4GB olarak belirtmiş 8GB 'da var fakat aşırı kararsız kaldım 10FPS için 250TL? Bir de sormak istediğim başka bir sorum daha var '' i7 2600K 4.5 GHz vs Xeon X5675 4.0 GHz '' hangi işlemci tercih edilmeli? Aynı frekansta O.C edildiğinide var sayarsak hangisi?
@CJack60
@imgenius
@Yusuf Liebert

Xeon işlemcileri Aliexpress den alırsan daha ucuza gelir. Bence i7-2600K
Elimde i7-2600K var. O.C destekli anakartım yok, X5675 anladığım kadarıyla O.C yapıldığında i7-7700K 'yı geçiyor. Çoğu kişi X5675 daha iyidir dedi. Çoğu kişide i7 2600K kararsız kaldım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı