RX570 yüksek ısılarda çalışma sorunu

Mustafa 79

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2016
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS ROG STRIX RX570 4 GB kullanıyorum kasamda 2 altta 1 egzoz fan var kasam bu GameBooster GB-L05B USB3.0 Siyah Rainbow RGB Fan Strip Kasa Fiyatı kasayı toplarken bütçe yetmediği için almıştım. Oyunlarda FPS'yi kısıtlamazsam 83 84 dereceden aşağı inmiyor kasanın egzoz fanını değiştirip ön tarafa 1 tane daha fan eklemek istiyorum. Bütçem 80 lira civarı ekran kartında 80 derecenin altını görebilir miyim acaba? Bir sorum daha var ekran kartım 1 senelik yaklaşık termal macunu yenilersem garanti dışı kalır mı?
 
Ekran kartınızın termal macununu kendiniz yenilerseniz evet garanti dışı kalır. Kullandığınız kasa modelinin hava akışı pek iyi gözükmüyor. Birde yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerlerine baktınız mı? Eğer yan tarafı açık şekilde bariz bir sıcaklık düşüşü varsa hava akışı kötü demektir ve bu kasaya da ne kadar fan taksanız tam verim alamazsınız diye düşünüyorum. Onun haricinde ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmek isterseniz undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz.
 
Ekran kartınızın termal macununu kendiniz yenilerseniz evet garanti dışı kalır. Kullandığınız kasa modelinin hava akışı pek iyi gözükmüyor. Bir de yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerlerine baktınız mı? Eğer yan tarafı açık şekilde bariz bir sıcaklık düşüşü varsa hava akışı kötü demektir ve bu kasaya da ne kadar fan taksanız tam verim alamazsınız diye düşünüyorum. Onun haricinde ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmek isterseniz undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz.

Undervolt yaptım zaten MSI Afterburner ile -69'da yan kapağı açıp hemen deneyeyim.
 
-69 değerden sonrasını denediniz mi? UV işleminde genelde -100 voltaj düşürdükten sonra sıcaklık değeri orijinal ayara göre daha da düşüyor.

- 69'da sıcaklık CS:GO'da düştüğü için denemedim şimdi war thunder da yan kapak açık bir şekilde 75 dereceyi geçmedi üstelik ekran kartının fanları son hızda dönmüyordu. CS'de FPS'yi 200E sabitlediğim için sıkıntı olmuyor sıcaklık ama war thunder gibi oyunlarda 83'lerde dolaşıyor.
Afterburnereden Core voltageyi -118E kadar düşürdüm 5 dakikalık FurMark testinde 75 derecelerde stabil kaldı kasanın yan kapağı açık şekilde. benim istediğim kapak kapalı şekilde 75lerde kalması zaten önümüz kış havalar serinliyor egzoz fanını öne alıp güzel bir egzoz fanıyla bu derecelerde kalabilmek
 
Son düzenleme:
Aynı ekran kartı ve aynı sorun bende de var.Ama benimki(kingdom come delivarance,warframe,ets2,pes2020lite vs.)fps sabitlemez veyahut vsync açmassam 89 dereceye kadar çıkıyor(daha yukarısı yok).Tek çare fps sabitleme gibi duruyor.Sanırım kronik bir sorun.Bu arada LoL,Valorant,CS GO da sıkıntı olmuyo onu anlamış değilim.
 
Aynı ekran kartı ve aynı sorun bende de var. Ama benimki(kingdom come delivarance, Warframe, ETS 2, PES2020LITE vs.)FPS sabitlemez veyahut V-Sync açmassam 89 dereceye kadar çıkıyor(daha yukarısı yok).Tek çare FPS sabitleme gibi duruyor. Sanırım kronik bir sorun. Bu arada LoL, Valorant, CS:GO'da sıkıntı olmuyor onu anlamış değilim.

84 derecenin üstünü hiç görmedim CS:GO işlemciye yükleniyor hem de FPS sabitlediğim için 80I bile görmedim CS'de.
84 derecenin üstünü hiç görmedim CS:GO işlemciye yükleniyor hem de FPS sabitlediğim için 80I bile görmedim CS'de.

Valorant'ta aynı şekilde CS gibi işlemcime yükleniyor.
 

Geri
Yukarı