RX5700 XT alınır mı?

Daha fazla  
Meslek
Organizasyon sorunlusu
Öncelikle RTX takıntım yok. Günümüzdeki oyunların grafiklerinin arşa çıktığını düşünüyorum. Örneğin RDR2'de RTX açıkken arada çok az bir fark oluşuyor. Bunun gibi birçok oyunda da öyle. Üstelik fiyat konusunda da bayağı tuzlu en azından şu an için. Fakat AMD tarafına bakınca 5700 XT aşırı cazip ve performansı fiyatına göre haddiden çok çok fazla geliyor. İlk zamanlar 1080P için almayı sonrasında monitörü değişip 2K ve 4K için kullanmayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar varsa eğer deneyimlerini yazarlarsa çok memnun olurum. İşlemcim R5 1600 12nm. Eğer yetmez derseniz işlemciyi de yenileyeceğim. 8 GB 3000MHz RAM var. Her türlü tavsiyeye açığım gerek NVIDIA gerek AMD. Şu anki kartım ise RX580.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hocam ben saphire pulse rx 5700 xt kullanicisiydim ben input lag degeri dusuk bir tv aldim onda daha iyi grafik kalitesi renkler sundugu icin aldim filimlerde takilmalar ses sorunu yasadim.oyunlarda 60 kitledigimde yada vsync acinca surekli cogu oyunda 54 60 arasi dususler yasiyordum iyice sinirimi bozmustu bu karti kullancaksaniz 144 hz fresync 2 bi monitor alin vsync acmadan oynayin derim
Kart vsync ozurlu resmen ama gayet souk calisiyordu
Sattim karti sonra gittim ustune para ekleyip 2070 super aldim simdi ne fps dususu ne videoda skinti yasiyorum gayet 60 fps ise 60 oynuyor kart ve rdr2 de zaten rtx yok. Ama olan oyunlardada mesala metroda 2k ultra rtx ultra ve dlss secili sekilde 60 fps cok iyi sekilde oynuyor.
Gelelim karti alxaksaniz iyi yanlari fiyata gore yuksek performans bazi oyunlarda rtx 2070 superden daha iyi performans veriyor sadece yazilimla belki 1 seneye duzeltirler bunlari. R5 islemci olmaz o ekran kartina darbogazdan oynuyamassiniz size tavsiyem i5 9400f alin anakart olarakta gigabayte aouros b365m elite alin.
İllan 1080p de hic darbogaz yasamayin diyosanizda i5 9600k islemci alin anakartida ona uygun sekilde bulun 8 gb ram yeterli olmuycak 8*2 dual ram alin

Ryzen 3600 işlemci ve 8GB bellek daha ekleyeceksen alınır. Elindeki belleklerin frekansı AMD için düşük kalıyor ama bilgin olsun.

5700XT Nitro+ kullanıyorum yaklaşık iki buçuk aydır. Hiç bir zaman sürücü sorunum olmadı hep WHQL sürümünü kullandım şuan olduğu gibi. Performans olarak zaten çok iyi bir kart, 5700XT’ler arasında en iyilerden biri. Soğutma, frekans değerleri, FPS değerleri çok iyi cidden. Stok haliyle 2030-2040MHz civarında çalışıyor, fabrikasyon sağlam bir OC yapılmış yani karta. Ama buna rağmen ısınmıyor. Furmark’ta 68 derece civarında, oyunlarda da 70-71 derece görüyorum en fazla o da. 5700XT alacaksan önerdiğim modeller Sapphire Nitro+, MSI Gaming X, Gigabyte Gaming OC. Bu kartlar arasında en f/p olanı Gaming OC’dir. High end modeller ile 350-400 liradan fazla fark varsa Gaming OC öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı