RX5700 XT sistem oyunlarda kendisini kapatıyor

Enes 478

Kilopat
AMD Ryzen 5 3600 işlemci, Sapphire nitro+ RX5700 XT ekran katı(son driver sürümü), ASUS TUF B450-PLUS anakart, Gamepower 650W Power Supply, James Donkey 1TB M.2 SSD, Corsair 2x8 3200 MHz bellekli sistemim var. Oyunlarda GPU 84-85 dereceyi gördüğü zaman sistem kendini kapatıyor ve bilgisayarı açtığım zaman aşırı ısınma hatası veriyor. Çözümünü bilenler varsa yardımcı olurlarsa şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler.

Ekran kartına undervolt yapın, kasa kapalı bir yerdeyse ferah bir yere koyun. Oynadığınız oyunları bilmiyorum ancak monitörünüzün hz'inden fazla fps almayın V-Sync açarak, bu sayede hem yırtılmalar önlenir, hem sistem gereksiz yorulmaz.

AMD Ryzen 5 3600 işlemci, Sapphire nitro+ RX5700 XT ekran katı(son driver sürümü), ASUS TUF B450-PLUS anakart, Gamepower 650W Power Supply, James Donkey 1TB M.2 SSD, Corsair 2x8 3200 MHz bellekli sistemim var. Oyunlarda GPU 84-85 dereceyi gördüğü zaman sistem kendini kapatıyor ve bilgisayarı açtığım zaman aşırı ısınma hatası veriyor. Çözümünü bilenler varsa yardımcı olurlarsa şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler.

Selam kankam öncellikle dediğin gibi sıcaklık değerleri fazla olunca kapatıyor dedin ekran karttıda normal sıvı soğutma almanı tavsiye ederim.

PSU kaynaklı gibi.

PSU kaynaklı olması bence mantıksız. O 650 Watt sistemine göre iyi bir PSU.

PSU kaynaklı gibi.

PSU kaynaklı olması bence mantıksız. O 650 Watt sistemine göre iyi bir PSU.

Galiba kasa ve kasanın bulunduğu yer ekran kartını fırına çevirmiş. 70-72 derece kullanıyorum hiçbir undervolt yok ve birinci VBIOS kullanıyorum.

Güç kaynağı ile alakalı bir sorun varsa da onun gücü ile alakalı değildir. Çünkü 650 W bana rahat yetiyor. (12 V çıkış gücü 624 W) Ancak o marka kalitesiz olduğu için yine de PSU kaynaklı olabileceğini göz ardı etmemek lazım.

hocam afterburner programıyla fanları kendiniz ayarlayabilirsiniz tabi adrenalin lede olur ama o program komple kendisi hata zaten.size bir tavsiye ddu yapip sonra Windows dan sadece amd sürücüsünü yükleyin.problem devam ederse afterburner yükleyip kendiniz fan ayarlarını yapınız

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı