İyi de sırf oyunlar büyük diye ekran kartından daha fazla fiyata depolama almak mantıklı mı sence? Bir ton CoD ve BF oyununa para verebilecek insan böyle bir sistem kullanmaz zaten, 3TB alanı doldurmak için bu kadar oyun gerek çünkü.
RAM'leri 16 yapmak hem daha ucuz hem de etkili. Çift kanal dediğimiz teknoloji sayesinde iki tane modül olması daha fazla performans sağlar. Bunu iki şeritli bir otoyol gibi düşünebilirsiniz. Eğer ekran kartınızı yükseltme planınız varsa işlemciyi Ryzen 5 3600 olarak düşünebilirsiniz. Duruma göre 3060'ı bile besleyebilen bir işlemci. Ama sisteminizin ekran kartını yükseltmeyecekseniz 3100 size yeterli olacaktır.Arkadaşlar şimdi ben önce ramleri 16'ya mı tamamlayayım? Ona göre planımı yapayım. Ramler toplamda 16 gb olduğunda iyi bir performans artışı yaşar mıyım?
RAM'leri 16 yapmak hem daha ucuz hem de etkili. Çift kanal dediğimiz teknoloji sayesinde iki tane modül olması daha fazla performans sağlar. Bunu iki şeritli bir otoyol gibi düşünebilirsiniz. Eğer ekran kartınızı yükseltme planınız varsa işlemciyi Ryzen 5 3600 olarak düşünebilirsiniz. Duruma göre 3060'ı bile besleyebilen bir işlemci. Ama sisteminizin ekran kartını yükseltmeyecekseniz 3100 size yeterli olacaktır.
Tamam, bu yüzden 3600 bakabilirsiniz. Bu arada Ryzen işlemciler RAM'lere ve RAM frekansına muhtaçtır. Düşük frekanslı RAM kullanmak işlemcinin performansını törpüleyebilir.Ekran kartını ileride RTX 2060'a yükseltmeyi düşünüyorum. O yüzden 3100'den yüksek bir işlemci bakacağım. En iyisi benim önceliğim RAM'leri 16'ya çıkarmak olsun. Tavsiye verdiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.