RX570'e işlemci önerisi

449549

Hectopat
Sistemim: RX570 4 GB, R3 1200 3.1GHz AF, 8 GB RAM, 240 GB SSD.

Arkadaşlar, yakında bilgisayarı geliştirmek istiyorum. Sizce neyi yenilemem gerekiyor? Bana işlemci gibi geliyor. R5 3500X alsam uygun olur mu acaba?

İyi de sırf oyunlar büyük diye ekran kartından daha fazla fiyata depolama almak mantıklı mı sence? Bir ton CoD ve BF oyununa para verebilecek insan böyle bir sistem kullanmaz zaten, 3TB alanı doldurmak için bu kadar oyun gerek çünkü.

Haklısınız. Önce ekran kartı gibi önemli şeyler sonra depolama.

Arkadaşlar şimdi ben önce ramleri 16'ya mı tamamlayayım? Ona göre planımı yapayım. Ramler toplamda 16 gb olduğunda iyi bir performans artışı yaşar mıyım?

Arkadaşlar şimdi ben önce ramleri 16'ya mı tamamlayayım? Ona göre planımı yapayım. Ramler toplamda 16 gb olduğunda iyi bir performans artışı yaşar mıyım?
RAM'leri 16 yapmak hem daha ucuz hem de etkili. Çift kanal dediğimiz teknoloji sayesinde iki tane modül olması daha fazla performans sağlar. Bunu iki şeritli bir otoyol gibi düşünebilirsiniz. Eğer ekran kartınızı yükseltme planınız varsa işlemciyi Ryzen 5 3600 olarak düşünebilirsiniz. Duruma göre 3060'ı bile besleyebilen bir işlemci. Ama sisteminizin ekran kartını yükseltmeyecekseniz 3100 size yeterli olacaktır.

RAM'leri 16 yapmak hem daha ucuz hem de etkili. Çift kanal dediğimiz teknoloji sayesinde iki tane modül olması daha fazla performans sağlar. Bunu iki şeritli bir otoyol gibi düşünebilirsiniz. Eğer ekran kartınızı yükseltme planınız varsa işlemciyi Ryzen 5 3600 olarak düşünebilirsiniz. Duruma göre 3060'ı bile besleyebilen bir işlemci. Ama sisteminizin ekran kartını yükseltmeyecekseniz 3100 size yeterli olacaktır.

Ekran kartını ileride RTX 2060'a yükseltmeyi düşünüyorum. O yüzden 3100'den yüksek bir işlemci bakacağım. En iyisi benim önceliğim RAM'leri 16'ya çıkarmak olsun. Tavsiye verdiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Ekran kartını ileride RTX 2060'a yükseltmeyi düşünüyorum. O yüzden 3100'den yüksek bir işlemci bakacağım. En iyisi benim önceliğim RAM'leri 16'ya çıkarmak olsun. Tavsiye verdiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Tamam, bu yüzden 3600 bakabilirsiniz. Bu arada Ryzen işlemciler RAM'lere ve RAM frekansına muhtaçtır. Düşük frekanslı RAM kullanmak işlemcinin performansını törpüleyebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı