RX570'li sistem HOI4'te düşük FPS veriyor

Ben bile i5 7400 ile RX560 kullanıyorum hocam, sizce sorun ne olabilir :D

HOI4 ekran kartını değil işlemciyi kullanan bir oyun tabi sizin için bu da geçerli bir sebep değil çünkü hem ekran kartınız hem de işlemciniz zayıf. Uzun lafın kısası işlemciniz yavaş olduğundan dolayı oyunun gerektirdiği anlık yüzlerce işlemi yapmaya işlemcinizin gücü yetmiyor. Oyundan bazı ülkeleri kaldıran, gereksiz ülkelerin fazla asker basmasını engelleyen vb. modlar var o modları yüklerseniz daha akıcı bir oyuna kavuşabilirsiniz.

HOI4 ekran kartını değil işlemciyi kullanan bir oyun tabii sizin için bu da geçerli bir sebep değil çünkü hem ekran kartınız hem de işlemciniz zayıf. Uzun lafın kısası işlemciniz yavaş olduğundan dolayı oyunun gerektirdiği anlık yüzlerce işlemi yapmaya işlemcinizin gücü yetmiyor. Oyundan bazı ülkeleri kaldıran, gereksiz ülkelerin fazla asker basmasını engelleyen vb. modlar var o modları yüklerseniz daha akıcı bir oyuna kavuşabilirsiniz.

10 yıllık laptopla aynı FPS'yi alıyorum HOI4'te ne zayıfı öbür oyunlar normal

10 yıllık laptopla aynı FPS'yi alıyorum HOI4'te ne zayıfı öbür oyunlar normal.

Evet olabilir çünkü RDR 2 hem işlemci hem ekran kartını kullanan bir oyun ama HOI4 işlemciyi sömüren bir oyun. HOI4'te onlarca ülke var binlerce ünite asker o devletlerin focus tercihleri, her ünitenin hareketi müttefiklikler, savaş hesapları, hava durumu vb. vb binlerce şeyi hesaplaması gerekiyor yani RDR 2'den daha fazla yük altına giriyor.

Evet olabilir çünkü RDR 2 hem işlemci hem ekran kartını kullanan bir oyun ama HOI4 işlemciyi sömüren bir oyun. HOI4'te onlarca ülke var binlerce ünite asker o devletlerin focus tercihleri, her ünitenin hareketi müttefiklikler, savaş hesapları, hava durumu vb. vb binlerce şeyi hesaplaması gerekiyor yani RDR 2'den daha fazla yük altına giriyor.
Aydınlandım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı