RX580 144W güç tüketimi normal mi?

Usshadow

Hectopat
144W normal bir değer mi sizce bir sıkıntı mı var yoksa her şeyi stock ayarda ama oyunlarda yarı yarıya FPS farkı oluyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    130,8 KB · Görüntüleme: 136
Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt yapılmadığı sürece çok normal.

(Konuyla alakasız olarak duvar kağıdınızı nerden indirdiniz veya varsa atabilir misiniz rengi çok hoşuma gitti. Wallpaper Engine'den indirdiyseniz adını öğrenebilir miyim? :D)

Benim tek fanlı RX 570 stok ayarlarda 140W civarı emiyor. Normal denebilir. Bir tık az bile hatta. Üst model RX 570'ler çok rahat aşıyor 150W'ı.

En yüksek saat hızlı olan Nitro'nun güç tüketimi 160 W'a sabitli bende. Power limit falan verince 170'leri görmüştüm ama 160'lara çok nadir çıkıyordu, undervolt yaptıktan sonra ortalama 110-120'deyim.

En yüksek saat hızlı olan Nitro'nun güç tüketimi 160 W'a sabitli bende. Power limit falan verince 170'leri görmüştüm ama 160'lara çok nadir çıkıyordu, undervolt yaptıktan sonra ortalama 110-120'deyim.
Nasıl 110-120? Benim Pulse ITX model RX570 175 mV undervolt'la 130W civarı tüketiyor.

Sapphire kendi sitesinde Nitro+ için 195W değer biçmiş.

Nasıl 110-120? Benim Pulse ITX model RX570 175 mV undervolt'la 130W civarı tüketiyor.

Sapphire kendi sitesinde Nitro+ için 195W değer biçmiş.
Garip gelebilir ama RX 580'i Undervolt'lu olarak kullanıyorum ve 119W falan tüketiyor maksimum.

Forumda görmüştüm, undervolt yaparak 110 Watt civarında elektrik çekerken yine FPS değerleri aynıydı. Konunun linkini bulma imkânım yok maalesef.
Bu konuyu diyorsunuz sanırım. Undervolt FPS düşürmez zaten ama stabil değeri bulmak lazım. RX480 undervolt yaptım oyunda 80W tüketiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı