RX580 4 GB ekran kartı hala yeterli midir?

mertaksoy66

Hectopat
Arkadaşlar genelde FPS oyunlarını espor odaklı oynuyorum, i7 2600 işlemcim var 8 GB 1600MHz RAM var. Sizce bu sistemle Valorant, Zula PUBG Mobile, Fortnite gibi oyunlarda kasmadan donmadan yayın yapabilir miyim? Beni kaç yıl götürür? Belki 2 yıl sonra i9 9900K işlemci 16 GB RAM alsam RX580 4 GB bana hala yeterli olur mu? İşlemci değişmemin sebebi yetersiz geliyor bazı oyunlarda, tabii ki en az 2 yıl sonra işlemci değişirim, açıkçası i7 2600 işlemci, 8 GB 1600MHz RAM, RX 580 ekran kartıyla dediğim oyunlarda kasmadan donmadan yayın yapabilir miyim ve RX 580 4 GB ekran kartı beni kaç yıl götürür? İşlemci değişeceğim zaman ekran kartını da değişmeye gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
4K 60 FPS yayında bile yeterli olur gibi duruyor. Bir yılda gereksinimlerin uçacağını sanmıyorum, zaten hep aymı oyunları oynuyormuşsun. 2 yıl sonra 13. veya 7. nesil işlemci almak yerine 9900K almak mantıklı olmaz. Zaten anakart ve RAM değişecek, bari en günceli olsun.

4K 60 FPS yayında bile yeterli olur gibi duruyor. Bir yılda gereksinimlerin uçacağını sanmıyorum, zaten hep aymı oyunları oynuyormuşsun. 2 yıl sonra 13. veya 7. nesil işlemci almak yerine 9900k almak mantıklı olmaz. Zaten anakart ve RAM değişecek, bari en günceli olsun.

6. nesil.

5. nesil olarak alıyorum. 4. nesil sadece laptop ve APU da olsa çıktı sonuçta. 2017'de ilk nesil, 18'de 2. nesil, 19'da 3. nesil, 20'de 4. nesil, 21'de 5. nesil, 22'de 6. nesil, 23'te de 7. nesil diye düşündüm.

Ee... Şey, 5000 serisi 2020'de çıktı. Hocam 5000 serisi 4. nesil işte. Sadece AMD kafa karışıklığı olmasın diye ayırdı artık. 4. nesil mobil işlemciler de 5xxx olacak masaüstü işlemciler de. Önceden 3xxx masaüstü ise 4xxx mobil işlemciler oluyordu. (ya da APU işte.

Kafa karışıklığı olmaması için araya bir nesil daha katmaları gerekecek, 6000 işlemciler 5. nesildir demek pek de herkesin rahat anlayacağı gibi değil. Sondaki 3 rakamı atarak hesaplansaydı keşke.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı