RX580 6 pın ile çalıştırma

ahmet enis

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Merhabalar yakın zamanda RX580 siparişi vermiştim kargom geldi. PSU 400W ve sadece 1 adet 6pın güç çıkışı var. Ekran kartında 8 ve 6 pin olmak üzere toplam 14 pin güç girişi var. Ben şu an sadece 6 pin takarak çalıştırdım. Herhangi bir sorunla henüz kaşılaşmadım 8X MSAA'a ile 30 dakika boyunca FurMark testi yaptım o sırada GPU-Z'den voltaj değerlerine baktım stabildi. Tabii ki PSU'yu değiştireceğim deli değilim ama şu an karta zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar yakın zamanda RX580 siparişi vermiştim kargom geldi. PSU 400W ve sadece 1 adet 6pın güç çıkışı var. Ekran kartında 8 ve 6 pin olmak üzere toplam 14 pin güç girişi var. Ben şu an sadece 6 pin takarak çalıştırdım. Herhangi bir sorunla henüz kaşılaşmadım 8X MSAA'a ile 30 dakika boyunca FurMark testi yaptım o sırada GPU-Z'den voltaj değerlerine baktım stabildi. Tabii ki PSU'yu değiştireceğim deli değilim ama şu an karta zarar verir mi?
Arkadaşlar buraya bu konuyu açtığım ve ileride gelip bu yazıyı okuyup gaza gelerek benim yaptığımı yapabilecek arkadaşlara uyarı olarak bu yazıyı yazıyorum.
Arkadaşlar dün gta V'de test yaparken 2k ve en yüksek grafik ayarlarında 50fps gibi harika bir değerle oynuyordum oyunu. 10 dakika geçmeden bilgisayardan baya bir yanık kokusu geldi direk psu'nun sigortasını kapattım. Sonrasında baktım ve gördümki o 6pin güç kablosunun plastiği erimiş. Tek bir kabloya fazla yüklenildiği için doğal ben bunu düşünmüştüm fakat test etmeden duramadım. Oyun esnasında kart 150/160w çekiyordu 75'ini pcı express slotun'dan çektiğini varsayarsak kablonun zaten limitlerine ulaşmıştı ve üstüne zorluyordu. Özetle arkadaşlar güçlü kart alacaksanız güçlü psu ile alın. Sadece malınıza değil canınıza da zarar gelebilir. O ay biraz az dışarı çık ama 80+ güzel bir psu al arkadaşım. Şuan kart hala 6 pin ile çalışıyor sadece lol oynuyorum lol'de 40/50w çekiyor sorun olmuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı