Bakınız RTX serisi şuan 4 karttan oluşmakta 2060 6GB, 2070 8GB, 2080 8GB , 2080TI 11GB olarak. RTX 2060 kartı 1070TI ile hemen hemen eşit güçtedir ve fiyat performans olarak şuan için en iyi ekran kartlarından biridir. 1080P 144Hz için idealdir ve 1080P düşünülmesi gereken en üst karttır(Daha üst bir kartı 1080P’de şahsen tavsiye etmiyorum israftır yazıktır daha üst kartın hakkı 2K(1440P)dır). 1440P çözünürlük için de uygundur DXR açmadan neredeyse tüm oyunları High ayarlarda 60FPS oynatır. İşlemciniz nedir bilmiyorum ama bottleneck yapmayacak bir işlemciyse gönül rahatlığıyla 2060 alabilirsiniz. Tekrar söylüyorum Asus Strix veya MSI Gaming X olması için bütçenizi zorlamayın boşuna 400-500 lira fazla vermeyin aman aman elzem soğutmalar değiller bu ikisi olmazsa kart alev alev yanar oyun oynatmaz şeklinde düşünmeyin kesinlikle. Ama cebiniz rahatsa tabiki takdir sizindir. Şuanda akakçeden Gigabyte RTX 2060 6GB OC ekran kartı 2.723₺ , Asus strix 3.300₺ , MSI Gaming Z 3.000₺ . Ben olsam Gigabyte alıp geçerim 600₺ cebimde kalır. Çok samimi söylüyorum fazla fazla para vermeye gerek duymuyorum şahsen aman aman O.C yapmıycaksanız asla sizi üzmez. Tabi takdir sizin ben Asus Strix modelini fazla pahalı buluyorum tüm kartlarında durum genel olarak böyle , Gigabyte’a güvenemem derseniz MSI Gaming’i gözü kapalı alın ve geçin derim.
Not: Nvidia ,AMD sisteme uymaz şeklinde bir bakış kesinlikle doğru değil , işlemci gücünüz yettiği sürece ister İntel olsun ister AMD asla ama asla fark etmez. Bu kartlar iki sistemde de sorunsuz performans kayıpsız çalışır. Böyle bir fikri nerden edindiniz bilmiyorum eğer aynı ekran kartı üzerinden eşit segmentlerdeki AMD ve İntel işlemcilerde alınan FPSleri karşılaştıran videolardan ve içeriklerden ise bu fark kartla uyumdan değil tamamen iki işlemci arasındaki tek çekirdek performanslarından kaynaklanan bir durum.