RX580 ekran kartı GPU usage sorunu

zonskayra

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, sistemi toplayalı 1 sene kadar oldu sıkıntımı bu gün fark ettim arkadaşım benimle eşit bir bilgisayar topladı ve aynı oyunda benim FPS değerlerimin neredeyse 2 katını alıyor Valorant adlı oyunda 150'ye ulaşmakta bile zorlanıyor arkadasım 250 300 FPS değerlerinde oynuyor MSI Afterburner ile baktığımda GPU kullanımı hiçbir şekilde %100 %90'larda sabit kalmamakla birlikte çok fazla dalgalanmalar yaşıyor %0 %30 % 50 gibi uçuk şekilde düşüyor sorun sizce nedir?

Küçük bir not: Benchmark testlerinde ekran kartı kullanımı %90 aşağısına inmiyor fakat oyunlarda bu değerleri veriyor.

Denediğim yöntemler = DDU ile güvenli modda ekran kartı driverini silerek son sürümü olan güncel versiyonu sitesinden indirip kurdum (işe yaramadı)

Yazılım çakışması vardır diyerek bilgisayarı formatladım tekrardan temiz bir kurulum yaptım aynı şekilde tekrar (işe yaramadı)

Birkaç ayar değişikliği yaptım Radeon Software uzerinden chill keskinleştirme gibi özellikleri kapadım aynı şekilde (işe yaramadı)

Anakart BIOS güncellemesi yaptım tekrar (işe yaramadı)

Sistem özelliklerim :

Anakart = ASUS Dual RX580 4 GB.
İşlemci = AMD Ryzen5 1400.
Anakart = ASUS Prime A320M-F.
RAM'ler = XPG Spectrix D41 16 GB 3000MHz X2.
Power Supply = Gamepower 500W 80PLUS.

BENCHMARK TESTİ : Asus PRIME A320M-F Performance Results - UserBenchmark

Son düzenleme:
Aldığın FPS oranı hangi ayarlar da? Arkadaşınla aynı ayarlar da oynamayı dene ve sana tavsiyem, Radeon 19.12.1 driverini kurup denemen. O sürüm muazzam stabil kanımca.

Ben de aynı durumu farklı ekran kartı ile yaşamaktayım. Servise gönderince arızalı deyip değişim yaptılar fakat sorun hala var. Eğer çözüm bulursanız lütfen çözümü buraya da yazın hocam.

Aldığın FPS oranı hangi ayarlar da? Arkadaşınla aynı ayarlar da oynamayı dene ve sana tavsiyem, Radeon 19.12.1 driverini kurup denemen. O sürüm muazzam stabil kanımca.
en son çare bunu yaptım bir ümit fakat aynı şekilde sorun devam ediyor her şekilde ayarları denedim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı