RX580 görüntü bozulması

Berkay0

Decapat
Format atıp adrenalin indirip güncelledim, yine olmuyor. Sorunu çözemedim. Daha sonra başka bir sürücüye geçtim, yine oldu ama bir sürücüde oyunlarda olurken diğerinde internette oluyor. Başkasında ikisinde de oluyor. Tüm sürücüleri denedim. DDU indirdim, sildim her şeyi, olmadı. Format attım, HDD sıfırladım belki Driver çakışıyordur diye, yine olmadı. Geçen içini açıp macunu değiştirdim, görünür bir hata var mı diye baktım, bir şey göremedim. Kartın bozuk olduğunu düşünmüyorum, genelde bu sorun hepsinde oluyor ama çözümünü bilen varsa belki düzelir. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi oluyor, birkaç saniye kitliyor, düzeliyor. Bazen de ekran komple gidiyor, reset atınca görüntü geliyor. Kartın sıcaklığı normal, OC yapılmadı, en azından ben yapmadım. Önceki sahibi 5 ay mining yaptı sadece ama teknik bir hasarı yok, mining hasar vermez.

64oTVk.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının arızalandığını düşünüyorum. RAM'lerin uçlarını silgi ile silip tekrar montajlayıp deneyin. Çözüm sağlamazsa büyük ihtimalle ekran kartı arızasıdır. GPU işlemcisi zarar gördüyse reballing çözüm sağlayabilir. Ekran kartında farklı bir arıza var ise farklı çözüm gerekir. İyi bir tamirci sorunu çözer.
Reballing nedir? Yapılınca nasıl sonuç verir? Her ekran kartı arızasında reballing sonuç vermeyebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartının arızalandığını düşünüyorum. RAM'lerin uçlarını silgi ile silip tekrar montajlayıp deneyin. Çözüm sağlamazsa büyük ihtimalle ekran kartı arızasıdır. GPU işlemcisi zarar gördüyse reballing çözüm sağlayabilir. Ekran kartında farklı bir arıza var ise farklı çözüm gerekir. İyi bir tamirci sorunu çözer.
Reballing nedir? Yapılınca nasıl sonuç verir? Her ekran kartı arızasında reballing sonuç vermeyebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'lerden birisi Çin malı aliexpressten acaba o mu yapıyor bir söküp deneyebilirim.

Aynen yılan olmuş :) Çin'den RAM mi alınır hocam :) çekirdek hızını düşürdüğünüz için ısıda güzel bir değere gelmiş bir bakın olacak mı bir daha aynı sorun gene yazarsınız.

Ucuzdu o zaman şimdi dolar 7 olduğu iin amacı kalmadı ama o zaman 130'a aldım aynı 1600MHz 8 GB DDR3 Türkiye'de 200 üstündeydi çıkarıp eski haline getirip öyle deneyeceğim bakalım ondan mı?
Aynen yılan olmuş :) Çin'den RAM mi alınır hocam :) çekirdek hızını düşürdüğünüz için ısıda güzel bir değere gelmiş bir bakın olacak mı bir daha aynı sorun gene yazarsınız.

RAM'i çıkartıp fabrika ayarlarına döndürdüm bu şekilde sonuç verdi ama Technopat'a girerdim direkt en son hızda dönerken fanlar kısa süreli hatayı verdi bir anda gücü kesti fanlar durdu ekran karttının.
ayarlar sürekli sıfırlanıp duruyor anlamadım gitti

Dosya Ekleri

• a.gif
    a.gif
    15,7 KB · Görüntüleme: 58
  • furmark_000000.jpg
    furmark_000000.jpg
    241,5 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı