Hocam Intel DDR4 için kesinlikle pişmanlık keşke en başta AM4 soket bir anakart alsaydınız mesela elinizde R5 3600 falan olsaydı basit bir upgrade ile R9 5900X veya R7 5800x3D işlemcilerinden biri ile RTX 4070 Ti Super/RTX 4080 2K ayarlarda besleyebilirdiniz.
Hocam Intel DDR4 için kesinlikle pişmanlık keşke en başta AM4 soket bir anakart alsaydınız mesela elinizde R5 3600 falan olsaydı basit bir upgrade ile R9 5900X veya R7 5800x3D işlemcilerinden biri ile RTX 4070 Ti Super/RTX 4080 2K ayarlarda besleyebilirdiniz.
Elindeki parçalar 8K etmez. Çok yakın bir sistem kullanıyorum bugün kasayı değiştirip satsam(ikinci elden şöyle pavyon specs bir kasa bulsam) yine benim PC o kadar etmez edeceği Max 7K ki parçalarım şu şekilde.
MSI B560M A Pro anakart.
i3 10105F.
A data D30 8X2.
MSI RX 5600XT.
Toshiba 256 GB M.2 SSD.
PSU 650W(markası iyi ama aklıma gelmedi)
Kasam sleeper.
Intel sistemler zor satılıyor ve değeri çabuk düşüyor.
WattMan çok kişisel bir hata hocam, iyi parçalar kullanırsan bir sorun olmuyor ben RX 5600XT'yi alalı 3 ay oldu yaklaşık. İdare etsin diye aldım yeni sistem alana kadar şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım ama ben RX 570 kullanırken de bir sorun yaşamıyordum.
WattMan çok kişisel bir hata hocam, iyi parçalar kullanırsan bir sorun olmuyor ben RX 5600XT'yi alalı 3 ay oldu yaklaşık. İdare etsin diye aldım yeni sistem alana kadar şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım ama ben RX 570 kullanırken de bir sorun yaşamıyordum.
O şekilde 10k civarına çıkabilir evet belki, benim de aklıma gelmişti elimdeki sistemde AM4'e geçmek ama bir bakıma saçma, hemen hemen aynı performansı alacak 10400F alsa, yorulduğuna değmez ve fazladan para harcayacak.
Ben elimdeki sistemden direkt AM5'e geçmeyi bütçeyi toparladığım anda. Arkadaşta bu şekilde yapsa daha az yorulur. DDR4'ten DDR4'e geçmeye gerek yok.