RX580 ile FurMark testinde kac FPS almaliyim?

Sistemim;
AMD Ryzen 5 1600/ASUS Dual RX580 OC 4GB/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming bilgisayar.
1 X Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 harddisk.
1 X Cooler Master Mastercase Pro 3 USB 3.0 mini Tower kasa.
1 X ASUS Dual Radeon RX580 OC 4 GB GDDR5 256 Bit ekran kartı
1 X Toshiba OCZ 480GB TR200 SATA3 2.5" SSD (555MB okuma / 540 MB yazma)
1 X Cooler Master Elite V3 600W aktif PFC 120MM fanlı PSU.
1 X G.Skill 16 GB (2x8GB) Sniper X orman kamuflaj 3000MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
1 X AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB önbellek 6 çekirdek AM4 14NM işlemci.
1 X ASUS B450M Dragon 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX anakart.
İmzamda bulunan linkten mi aldınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS çok düşük geldi bana. Aynı ayarlarda GTX 1050 ile 40FPS alıyorum.
10-15 dakika arası yeterlidir. Çok fazla yapmanız ekran kartınızı yorabilir, bu testleri fazla yapmak iyi değildir.
1 saat %100'de çalışan ekran kartına bir şey olursa yaksın atsın, iade etsin zaten.

Dosya Ekleri

• 20200111_160952.jpg
    20200111_160952.jpg
    2,5 MB · Görüntüleme: 235

1 saat %100'de çalışan ekran kartına bir şey olursa yaksın atsın, iade etsin zaten.
0xMSAA ile yaptığınız içindir o, 1 saat yapmak iyi değildir neden zorlasın ki?
Sonuçlar bu şekilde gözüküyor.
Test zamanında çekseydiniz keşke fotoğrafını ama değerlerde sorun yok gibi, sıcaklık maksimum kaç gördü acaba? Genelde çok ısınıyor diyorlar bu kart için.

"1 X" olmasa 2 anakart kullandığınızı sanacaktım, iyi ki belirtmişsiniz.

Sisteminizde bir sorun yok, fakat aldığınız FPS değeri düşük. Oyunlarda performansınız nasıl?
Oyunlardaki performansım yüksek. Ama bu aralar mavi ekran hatası almaya başladım. Parçalarda sorun mu var diye test yapmaya karar verdim. Bilgileri de sipariş listesinden attığım için 1 X yazıyor:)

1 saat kadar yaptım sizinki 8x MSAA mıydı?

8x MSAA olduğu için olabilir mi?
Mavi ekran vermesinin sebebi RAM'lerin 3000 MHz olmasından kaynaklanabilir. Ben 2933 MHz yaptım bellek hızlarını artık mavi ekran almıyorum.

Oyunlardaki performansım yüksek. Ama bu aralar mavi ekran hatası almaya başladım. Parçalarda sorun mu var diye test yapmaya karar verdim. Bilgileri de sipariş listesinden attığım için 1 X yazıyor:)

1 saat kadar yaptım sizinki 8x MSAA mıydı?
Bu kadar ekran kartını yorduğunuzda almadıysanız sorun ekran kartında değildir, arkadaşlar takmış FPS'e ayarları bilmeden konuşuyorlar.

0xMSAA ile yaptığınız içindir o, 1 saat yapmak iyi değildir neden zorlasın ki?

Test zamanında çekseydiniz keşke fotoğrafını ama değerlerde sorun yok gibi, sıcaklık maksimum kaç gördü acaba? Genelde çok ısınıyor diyorlar bu kart için.
Maksimum 70 gördü zaten genelde de 70-71-72 arasında geziniyor ekran kartı sıcaklığı.
8x MSAA olduğu için olabilir mi ?
Mavi ekran vermesinin sebebi RAM'lerin 3000 MHz olmasından kaynaklanabilir. Ben 2933 MHz yaptım bellek hızlarını artık mavi ekran almıyorum.
Sanırsam o yüzden.
Bu kadar ekran kartını yorduğunuzda almadıysanız sorun ekran kartında değildir, arkadaşlar takmış FPS'e ayarları bilmeden konuşuyorlar.
Prime95 testinden anlıyor musunuz? Onunla birlikte yaptım FurMark testini. Prime95 şu anda CPU'yu %99, RAM'i de %95 kullanıyor. Prime95'in sonuçlarına nereden ulaşabilirim? Ayrıca FPS değerleri minimum 8, maksimum 14'tü çok bir fark yok sanırım.
8x MSAA olduğu için olabilir mi ?
Bilgisayar toplu yollanmıştı BIOS'dan direkt profil 1 i seçtim. Bilgisayardan çok anlamıyorum ama RAM'in hızını nasıl düşürebilirim herhangi bir tehlikesi var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı