RX580 kullanımı oyunlarda 0 oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

fdndr

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3000 Mhz
SSD veya HDD modeli
250GB
Ekran kartı
RX580 4GB
Anakart
Asus dragon B450M
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba PUBG, Valorant gibi oyunlarda GPU 0 oluyor ve 1-2 saniye takılma oluyor oyunlardaki grafikleri de düşükte kullanıyorum yine aynı bu sorunu geçmişte de yaşadım ve buradan konu açtım işlemcimi değişme önerisi aldım fakat yine aynı sorun var. Bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi?

Ekran kartı RX580 4 GB.
İşlemci AMD Ryzen 5 5600.
RAM 16 GB 3000MHz.
Anakart ASUS Dragon B450M.
PSU 500W.

Hocam aynı sorun bende de var sistemimiz hemen hemen aynı format attım bir süre düzeldi geri oluyor şu anda.

Merhaba PUBG, Valorant gibi oyunlarda GPU 0 oluyor ve 1-2 saniye takılma oluyor oyunlardaki grafikleri de düşükte kullanıyorum yine aynı bu sorunu geçmişte de yaşadım ve buradan konu açtım işlemcimi değişme önerisi aldım fakat yine aynı sorun var. Bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi?

Ekran kartı RX580 4 GB.
RAM 16 GB 3000MHz.
PSU 500W.

Hocam işlemciniz gayet yeterli işlemcilik bir durum söz konusu değil.

Ekran kartı RX580 4 GB.
RAM 16 GB 3000MHz.
PSU 500W.

Grafikleri artırıp bir de öyle dener misin?

Ekran kartı kullanımını doğru görmek için bu ayarı aktifleştirin.

Screenshot_1.png

Aynı şekilde bende yüksek yapsam da sorun devam ediyor acaba ekran kartının genel sorunumu.

Sorun doğru gösterip göstermemesi değil oyun içinde 1-2 saniye takılma oluyor.

Driveri silin ve en güncel driveri indirin.

Ekran kartı RX580 4 GB.
RAM 16 GB 3000MHz.
PSU 500W.

Hocam Valorant daha çok işlemci kaynaklı oyun ama yine de kullanması gerekiyor.

Ayarlar > Oyun Modu > Grafikler kısmından Valorant için Riot Games / Valorant / Live / ShooterGames / Binaries / Win64 kısmında bulunuyor ordan oyunu seçip Yüksek Performans modunda çalıştırın belki düzelir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı