RX580 sıcaklığı nasıl olmalı

ahmtkr

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir ekran kartı sıcaklığı kaç derece aralığında olmalıdır? Hangi derece seviyesi tehlike içerir ve yüksek ısınma ekran kartına zarar verir mi?
Benim sistemimde RX580 ekran kartı var ve NFS Payback gibi bir oyunda çabucak 80 seviyesinin üstüne çıkıyor. Kötü mü yoksa normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
NFS: Payback gibi bir oyun için normal sayılır ama RX580'in hangi modeli kullanıyorsunuz?
Burdaki püf nokta o. Normal şartlar altında oyun içi 70 üzeri, boşta 30 derecelerinin üstünde olmaması lazım.

RX570 cift fanlisini kullaniyorum 3 4 saat Valorant oynnuyorum maximum 55 dereceye cikiyor. Oyundan oyuna degisiklik gosterir ama 80 derece cok gibi.

Arkadaşlar bir ekran kartı sıcaklığı kaç derece aralığında olmalıdır? Hangi derece seviyesi tehlike içerir ve yüksek ısınma ekran kartına zarar verir mi?
Benim sistemimde RX580 ekran kartı var ve NFS Payback gibi bir oyunda çabucak 80 seviyesinin üstüne çıkıyor. Kötü mü yoksa normal mi?

Ortalama oyun içinde 50-70 arası olur maks 80 olur yani aslında kötü.

NFS: Payback gibi bir oyun için normal sayılır ama RX580'in hangi modeli kullanıyorsunuz?
Burdaki püf nokta o. Normal şartlar altında oyun içi 70 üzeri, boşta 30 derecelerinin üstünde olmaması lazım.
Sapphire RX580 Pulse modeli kullanıyorum. Boştayken anlık şu an 46 derece. Bir sıkıntı mı var acaba?

Ekran kartının fanları dönüyor mu? Bildiğim kadarıyla belirli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra fanlar devreye giriyor.
Dönüyor dönüyor. Ama yüksek seviye oyunlarda ekran kartının kendi fanı yeterli kalmıyor sanırım.
FIFA 20, CS:GO, Minecraft, ETS2, BF5 gibi oyunları da yüksek ayarlarda oynuyorum fakat hiçbirinde bu kadar yüksek sıcaklığa çıkmıyor.
Başka bir çözüm olmalı gibi geliyor bana. Her şeyin bir yolu vardır sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı