RX580 Sıcaklık Değerleri

Archeva666

Kilopat
Merhaba. ASUS Dual RX580 8 GB OC ekran kartını kullanıyorum. Ekran kartı boşta iken 50-53 arası seyrediyor. Mesh bir kasam, önünde 3 ve egzoz fanı var. Normalde Zero RPM açık ve otomatik fan ayarlarında kullanıyorum.

Boşta 52 dereceyi geçtiğinde;

1623929030943.png

Oyunda iken;

20210617_145640.jpg

Ekran kartının sıcaklığı 52 dereceyi geçtiği zaman fanlar çalışmaya başlıyor. Genelde ortam sıcaklığı da önemli belki bu yüzdendir. Çünkü yaz ayındayız. Bilmediğim için bu konuyu açıyorum zaten 🤔 Bu değerler normal mi yoksa Zero RPM özelliğini kapatıp öyle mi kullanmalıyım? Zero RPM özelliğini kapatınca boşta sıcaklık 33-35 arası seyrediyor. Fanlar ise 1200-1300 RPM hızında dönüyor. Tedirgin olduğum için bu konuyu açtım. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Benim RX 580 de boşta 48 derecede çalışıyor.

Düzenleme: Boşta dediğim masaüstünde fakat çift monitör Wallpaper Engine yüksek ayarlarda çalışıyor bir de AMD Instant Replay açık. Bunlar GPU'yu kullanıyor elbette.

Son düzenleme:
Merhaba. ASUS Dual RX580 8 GB OC ekran kartını kullanıyorum. Ekran kartı boşta iken 50-53 arası seyrediyor. Mesh bir kasam, önünde 3 ve egzoz fanı var. Normalde Zero RPM açık ve otomatik fan ayarlarında kullanıyorum.

Boşta 52 dereceyi geçtiğinde;

Eki Görüntüle 1071905

Oyunda iken;

Eki Görüntüle 1071998

Ekran kartının sıcaklığı 52 dereceyi geçtiği zaman fanlar çalışmaya başlıyor. Genelde ortam sıcaklığı da önemli belki bu yüzdendir. Çünkü yaz ayındayız. Bilmediğim için bu konuyu açıyorum zaten 🤔 bu değerler normal mi yoksa Zero RPM özelliğini kapatıp öyle mi kullanmalıyım? Zero RPM özelliğini kapatınca boşta sıcaklık 33-35 arası seyrediyor. Fanlar ise 1200-1300 RPM hızında dönüyor. Tedirgin olduğum için bu konuyu açtım. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Konuyu çok okumadım ama ben de RX570 8 GB var boşta 41 derece en fazla 70 gördüm oyunlarda.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı