RX580 sistemde donma ve mavi ekran

sponner

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar RX 580 ve 8 GB RAM daha taktırdıktan sonra bilgisayar kapanıyordu sürekli. Sonra bilgisayarcı PSU ile ekran kartı arasına bir ara kablo bağladı PC daha az kapanmaya başladı eskisine göre ama hala kapanıyordu. Mavi ekran da sık sık vermekte.

Olayı şöyle anlatayım. Ekran donuyor bilgisayar çalışıyor. Discord Teamspeak'ten ses alıp verebiliyorum sonra ekran geri geliyor masaüstünde olarak. Bazen de yine aynı şekilde donuyor. Ekran birden kapanıyor dırrrrrrrrrrrrrrrr diye ses geliyor hoparlör veya kulaklıktan
bazen de Windows 10 vermekte direkt aynı ses gelmekte.

Bileşenler:
RX 580
8 GB RAM eklettim eski RAM'le aynı. DDR3 ve 2600 MHz. Marka farklı.
Anakartım Gigabyte H81-M
2 sene boyunca kullandığım Seagate Barracuda 1 TB HDD
Codegen SX750 PSU

Teşekkürler...

Günceldir

Minidump verebilme şansım yok toplattığımm yere götürdüm bilgisayari. Formatlayacağını formatlarken sorunun nerde olduğunu gösteren bir programı varmış. Ağır testlere sokarak deniyor bilgisayarı bakalım ne olacak hayırlısı.
Yeni RAM ve eski RAMleri teker teker çıkararak deneyin, başka bir PSU'da deneme şansınız varsa deneyin veya ekran kartını söküp deneyin.
Bu arada RAM'lerin yerini değiştirdim üstüne format attım yine aynı hata.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı