Merhabalar, PowerColor RX580 8 GB versiyona sahibim. Oyunlar da çok fan sesi gelmesinden dolayı ve sıcaklığın fazla olmasından dolayı UV yapmaya karar verdim. Birçok ayar denedim fakat biri olsa biri WattMan hatası veriyordu. Deneyip yanılma yöntemi ile sıcaklığı 10 derece düşürdüm. Üstelik performans artışı yaşadım. UV yapmak isteyenler için rehber niteliğin de bir konu açmak istedim.
Undervolt nasıl yapılır?
- masaüstüne sağ tık yapıyoruz, oradan.
Eki Görüntüle 826647
Kısmına tıklıyoruz.
Ayarlama kontrolunu manuel yapıyoruz.
Eki Görüntüle 826639
Devre dışı olan yerleri, etkin yapıyoruz.
Eki Görüntüle 826642
Güç limitini.
Eki Görüntüle 826640
50 yapıyoruz.
GPU ayarı kısmında gelişmiş konrole tıklıyoruz.
Eki Görüntüle 826638
Bu ayarları yapabilirsiniz, kendim buldum. Siz de kendi ayarınızı verebilir veya benim ayarlarımı kullabilirsiniz.
Eki Görüntüle 826643
Ayarları kaydetmek için sol üstten.
Eki Görüntüle 826644
Butonuna basıyoruz.
Sistemin stabilitesi için, FurMark testine sokmanız da fayda var.
Furmark
Normal de bu ayarlar ile undervolt yapmış bulunuyoruz fakat fan ayarlarını da yapmak isteyenler için aşağıda nasıl yapıldığını bırakıyorum. Fan ayarı yapmayı ben de önermiyorum, oyuna girmeden önce MSI Afterburner programı ile kaç RPM'de çalışacağını ayarlamak daha mantıklı geliyor.
Fan ayarları.
Fan ayarı bölümüne gelip etkin yapıyoruz. Çıkan pencereden gelişmiş kontrol seçeneğine tıklıyoruz.
Eki Görüntüle 826638
Biraz aşağı inip ince ayar kontrolleri bölümüne tıklıyoruz ve çıkan pencereden kaç derecede ne kadar döneceğini ayarlıyoruz.
Eki Görüntüle 826641
Benim ayarlarım;
Eki Görüntüle 826645
Bunları yaptıktan sonra da.
Eki Görüntüle 826644
Tıklıyoruz.
Rehberimimiz bitti, dediğim gibi stabilitesini kontrol etmek için OCCT ve FurMark testleri yapın. GTA 5'de yaklaşık 30W, 10 derece ve %5'lik FPS artışı yaşadım. Her kartın ayarı farklı olabilir fakat dediğim gibi yaparsanız sorun yaşamazsınız. İyi günler dilerim.