- Makaleler
- 1
Merhabalar, PowerColor RX580 8 GB versiyona sahibim. Oyunlar da çok fan sesi gelmesinden dolayı ve sıcaklığın fazla olmasından dolayı UV yapmaya karar verdim. Birçok ayar denedim fakat biri olsa biri WattMan hatası veriyordu. Deneyip yanılma yöntemi ile sıcaklığı 10 derece düşürdüm. Üstelik performans artışı yaşadım. UV yapmak isteyenler için rehber niteliğin de bir konu açmak istedim.
Undervolt nasıl yapılır?
Ayarlama kontrolunu manuel yapıyoruz.
Devre dışı olan yerleri, etkin yapıyoruz.
Güç limitini.
50 yapıyoruz.
GPU ayarı kısmında gelişmiş konrole tıklıyoruz.
Bu ayarları yapabilirsiniz, kendim buldum. Siz de kendi ayarınızı verebilir veya benim ayarlarımı kullabilirsiniz.
Ayarları kaydetmek için sol üstten.
Butonuna basıyoruz.
Sistemin stabilitesi için, FurMark testine sokmanız da fayda var. Furmark
Normal de bu ayarlar ile undervolt yapmış bulunuyoruz fakat fan ayarlarını da yapmak isteyenler için aşağıda nasıl yapıldığını bırakıyorum. Fan ayarı yapmayı ben de önermiyorum, oyuna girmeden önce MSI Afterburner programı ile kaç RPM'de çalışacağını ayarlamak daha mantıklı geliyor.
Fan ayarları.
Fan ayarı bölümüne gelip etkin yapıyoruz. Çıkan pencereden gelişmiş kontrol seçeneğine tıklıyoruz.
Biraz aşağı inip ince ayar kontrolleri bölümüne tıklıyoruz ve çıkan pencereden kaç derecede ne kadar döneceğini ayarlıyoruz.
Benim ayarlarım;
Bunları yaptıktan sonra da.
Tıklıyoruz.
Rehberimimiz bitti, dediğim gibi stabilitesini kontrol etmek için OCCT ve FurMark testleri yapın. GTA 5'de yaklaşık 30W, 10 derece ve %5'lik FPS artışı yaşadım. Her kartın ayarı farklı olabilir fakat dediğim gibi yaparsanız sorun yaşamazsınız. İyi günler dilerim.
Ayarları kaydedilmeyenler için: Hızlı başlatmayı kapatmaları lazım, @anonim99 teşekkürler bilgi için.
Undervolt nasıl yapılır?
Ayarlama kontrolunu manuel yapıyoruz.

Devre dışı olan yerleri, etkin yapıyoruz.

Güç limitini.

50 yapıyoruz.
GPU ayarı kısmında gelişmiş konrole tıklıyoruz.

Bu ayarları yapabilirsiniz, kendim buldum. Siz de kendi ayarınızı verebilir veya benim ayarlarımı kullabilirsiniz.

Ayarları kaydetmek için sol üstten.

Butonuna basıyoruz.
Sistemin stabilitesi için, FurMark testine sokmanız da fayda var. Furmark
Normal de bu ayarlar ile undervolt yapmış bulunuyoruz fakat fan ayarlarını da yapmak isteyenler için aşağıda nasıl yapıldığını bırakıyorum. Fan ayarı yapmayı ben de önermiyorum, oyuna girmeden önce MSI Afterburner programı ile kaç RPM'de çalışacağını ayarlamak daha mantıklı geliyor.
Fan ayarları.
Fan ayarı bölümüne gelip etkin yapıyoruz. Çıkan pencereden gelişmiş kontrol seçeneğine tıklıyoruz.

Biraz aşağı inip ince ayar kontrolleri bölümüne tıklıyoruz ve çıkan pencereden kaç derecede ne kadar döneceğini ayarlıyoruz.

Benim ayarlarım;

Bunları yaptıktan sonra da.

Tıklıyoruz.
Rehberimimiz bitti, dediğim gibi stabilitesini kontrol etmek için OCCT ve FurMark testleri yapın. GTA 5'de yaklaşık 30W, 10 derece ve %5'lik FPS artışı yaşadım. Her kartın ayarı farklı olabilir fakat dediğim gibi yaparsanız sorun yaşamazsınız. İyi günler dilerim.
Ayarları kaydedilmeyenler için: Hızlı başlatmayı kapatmaları lazım, @anonim99 teşekkürler bilgi için.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: