RX580 UV rehberi ( 20.12.1 WHQL)

• Konuyu başlatan GFYT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.235
Makaleler
1
Merhabalar, PowerColor RX580 8 GB versiyona sahibim. Oyunlar da çok fan sesi gelmesinden dolayı ve sıcaklığın fazla olmasından dolayı UV yapmaya karar verdim. Birçok ayar denedim fakat biri olsa biri WattMan hatası veriyordu. Deneyip yanılma yöntemi ile sıcaklığı 10 derece düşürdüm. Üstelik performans artışı yaşadım. UV yapmak isteyenler için rehber niteliğin de bir konu açmak istedim.

Undervolt nasıl yapılır?

1. masaüstüne sağ tık yapıyoruz, oradan.

Ekran Alıntısı.PNG

Kısmına tıklıyoruz.

• Açılan pencereden.

6.PNG

Kısmına giriyoruz.
Ayarlama kontrolunu manuel yapıyoruz.

67.PNG

Devre dışı olan yerleri, etkin yapıyoruz.

678.PNG

Güç limitini.

89.PNG

50 yapıyoruz.
GPU ayarı kısmında gelişmiş konrole tıklıyoruz.

8.PNG

Bu ayarları yapabilirsiniz, kendim buldum. Siz de kendi ayarınızı verebilir veya benim ayarlarımı kullabilirsiniz.

786.PNG

Ayarları kaydetmek için sol üstten.

896.PNG

Butonuna basıyoruz.

Sistemin stabilitesi için, FurMark testine sokmanız da fayda var. Furmark
Normal de bu ayarlar ile undervolt yapmış bulunuyoruz fakat fan ayarlarını da yapmak isteyenler için aşağıda nasıl yapıldığını bırakıyorum. Fan ayarı yapmayı ben de önermiyorum, oyuna girmeden önce MSI Afterburner programı ile kaç RPM'de çalışacağını ayarlamak daha mantıklı geliyor.
Fan ayarları.
Fan ayarı bölümüne gelip etkin yapıyoruz. Çıkan pencereden gelişmiş kontrol seçeneğine tıklıyoruz.

8.PNG

Biraz aşağı inip ince ayar kontrolleri bölümüne tıklıyoruz ve çıkan pencereden kaç derecede ne kadar döneceğini ayarlıyoruz.

234..PNG

Benim ayarlarım;

08989.PNG

Bunları yaptıktan sonra da.

896.PNG

Tıklıyoruz.

Rehberimimiz bitti, dediğim gibi stabilitesini kontrol etmek için OCCT ve FurMark testleri yapın. GTA 5'de yaklaşık 30W, 10 derece ve %5'lik FPS artışı yaşadım. Her kartın ayarı farklı olabilir fakat dediğim gibi yaparsanız sorun yaşamazsınız. İyi günler dilerim.

Ayarları kaydedilmeyenler için: Hızlı başlatmayı kapatmaları lazım, @anonim99 teşekkürler bilgi için.

Dosya Ekleri

• 679879.PNG
    679879.PNG
    14,7 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Merhabalar, PowerColor RX580 8 GB versiyona sahibim. Oyunlar da çok fan sesi gelmesinden dolayı ve sıcaklığın fazla olmasından dolayı UV yapmaya karar verdim. Birçok ayar denedim fakat biri olsa biri WattMan hatası veriyordu. Deneyip yanılma yöntemi ile sıcaklığı 10 derece düşürdüm. Üstelik performans artışı yaşadım. UV yapmak isteyenler için rehber niteliğin de bir konu açmak istedim.

Undervolt nasıl yapılır?

1. masaüstüne sağ tık yapıyoruz, oradan.

Eki Görüntüle 826647

Kısmına tıklıyoruz.

Ayarlama kontrolunu manuel yapıyoruz.

Eki Görüntüle 826639

Devre dışı olan yerleri, etkin yapıyoruz.

Eki Görüntüle 826642

Güç limitini.

Eki Görüntüle 826640

50 yapıyoruz.
GPU ayarı kısmında gelişmiş konrole tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 826638

Bu ayarları yapabilirsiniz, kendim buldum. Siz de kendi ayarınızı verebilir veya benim ayarlarımı kullabilirsiniz.

Eki Görüntüle 826643

Ayarları kaydetmek için sol üstten.

Eki Görüntüle 826644

Butonuna basıyoruz.

Sistemin stabilitesi için, FurMark testine sokmanız da fayda var. Furmark
Normal de bu ayarlar ile undervolt yapmış bulunuyoruz fakat fan ayarlarını da yapmak isteyenler için aşağıda nasıl yapıldığını bırakıyorum. Fan ayarı yapmayı ben de önermiyorum, oyuna girmeden önce MSI Afterburner programı ile kaç RPM'de çalışacağını ayarlamak daha mantıklı geliyor.

Fan ayarları.

Fan ayarı bölümüne gelip etkin yapıyoruz. Çıkan pencereden gelişmiş kontrol seçeneğine tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 826638

Biraz aşağı inip ince ayar kontrolleri bölümüne tıklıyoruz ve çıkan pencereden kaç derecede ne kadar döneceğini ayarlıyoruz.

Eki Görüntüle 826641

Benim ayarlarım;

Eki Görüntüle 826645

Bunları yaptıktan sonra da.

Eki Görüntüle 826644

Tıklıyoruz.

Rehberimimiz bitti, dediğim gibi stabilitesini kontrol etmek için OCCT ve FurMark testleri yapın. GTA 5'de yaklaşık 30W, 10 derece ve %5'lik FPS artışı yaşadım. Her kartın ayarı farklı olabilir fakat dediğim gibi yaparsanız sorun yaşamazsınız. İyi günler dilerim.

FurMark FPS değeriniz ne kadar hocam.

Galiba ayarların kaydedilmesi için hızlı başlatı kapatmak gerekiyordu yanlışım varsa düzeltin.

Hocam ben de öyle bir durum oluşmadı fakat oluşanlar için ekliyorum, teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 826692

Ekran kartımda sorun var galiba.

2.PNG

Ben de böyle hocam, yeni yaptım.

7.PNG

Peki sorunsuz mu? RX 5700XT'te ile kullananlara sordum sorunsuz dediler Technopat konularında.

Sıkıntı olmuyor kendi programından yapdığımızdan fakat WattMan hatası alınıyorsa undervolt yerine voltaj vermeyi deneyin.
Peki sorunsuz mu? RX 5700XT'te ile kullananlara sordum sorunsuz dediler Technopat konularında.

Sıkıntı olmuyor kendi programından yapdığımızdan fakat WattMan hatası alınıyorsa undervolt yerine voltaj vermeyi deneyin.

Son düzenleme:
@GFYT hocam ikinci el 580 alıyorum. Acaba undervolt yapılmış mi merak ediyorum inceleyebilir misiniz?

@GFYT hocam ikinci el 580 alıyorum. Acaba undervolt yapılmış mi merak ediyorum inceleyebilir misiniz?

Evet uvli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı